ΚΥΣΕΑ σήμερα μόνο για Λιμενικό και "τρελά" σενάρια για μετάθεση των κρίσεων στις ΕΔ, τον Αύγουστο!


ΚΥΣΕΑ σήμερα μόνο για Λιμενικό και `τρελά`  σενάρια για μετάθεση των κρίσεων στις ΕΔ, τον Αύγουστο!Η “θαλασσοταραχή” που επικρατεί για τις κρίσεις στις ΕΔ,καλά κραττεί και φαίνεται ότι επιβάλει να γίνουν ακόμη και οι κρίσεις του Λιμενικού Σώματος και μετά να περιμένουμε αν θα γίνουν κρίσεις μέσα στο μήνα. Το παρασκήνιο και οι συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν οδηγήσει σε τραγέλαφο.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει σήμερα με μόνο βέβαιο θέμα τις κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα και την αλλαγή αρχηγού. Δεν είναι καθόλου βέβαιο για να μην πούμε απίθανο ότι θα δοθεί πράσινο φως για έναρξη των κρίσεων στις ΕΔ και είναι τουλάχιστον παράδοξο να γίνονται κρίσεις στην ΕΛΑΣ και στο ΛΣ πριν απ΄ αυτές στις ΕΔ.

Όμως δεν είναι το μόνο παράδοξο και παράλογο. Υπάρχουν κι άλλα. Όπως το σενάριο που κυκλοφόρησε αργά τη νύχτα και λέει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει να γίνονται πλέον οι κρίσεις τον Αύγουστο ,όπως είχε προτείνει ο Μεϊμαράκης! Θυμίζουμε ότι ο Μεϊμαράκης ως ΥΕΘΑ για να δικαιολογήσει τις αλλαγές στις ΕΔ μέσα στον Αύγουστο ,είχε πει το απίθανο ,ότι πρέπει οι κρίσεις να γίνονται Αύγουστο,όπως και στη Τουρκία. Η οποία όμως τις κάνει τότε γιατί τις συνδέει με μια μαύρη για εμάς επέτειο: τη νίκη των στρατευμάτων του Κεμάλ, επί των ελληνικών δυνάμεων.

Τώρα φαίνεται ότι κάποιοι επαναφέρουν αυτό το σενάριο. Γιατί; Θέλουν να κερδίσουν χρόνο ,μερικές μέρες ή και εβδομάδες ώστε να συνεχιστούν οι πιέσεις και να προχωρήσουν τον Αύγουστο σε αποστρατεία είτε όλων των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ,είτε δύο εξ αυτών με πιθανότερους τον Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ. 

Κάποιοι παίζουν όχι μόνο με τα νεύρα των στρατιωτικών που περιμένουν ημέρα με την ημέρα να μάθουν που και πότε θα μετατεθούν αλλά και με τις ΕΔ, οι οποίες πλέον δεν έχουν πολλές αντοχές για να αντέξουν αυτά τα “παιχνιδάκια”.

Ας πάρουν επιτέλους αποφάσεις,όποιες κι αν είναι αυτές και ας επωμιστούν το βάρος τους. 


onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις