Έτοιμη να βομβαρδίσει με F 16 τη Συρία η Τουρκία.Τι ματαίωσε την αποστολή

Έτοιμη να βομβαρδίσει με F 16 τη Συρία η Τουρκία.Τι ματαίωσε την αποστολήΈτοιμη να βομβαρδίσει στόχους που είχαν σχέση με την αεράμυνα της Συρίας,ήταν η Τουρκία,σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, αλλά το μετάνοιωσε τη τελευταία στιγμή.

Η Άγκυρα είναι σαφώς στριμωγμένη από τα όσα συνέβησαν με τη κατάρριψη του RF 4 και η κυβέρνηση διαρρέει σενάρια για να δείξει ότι “κάτι προσπάθησε να κάνει”. Αλλά δεν το έκανε γιατί προφανώς το ρίσκο μιας δεύτερης κατάρριψης αεροσκάφους μέσα στην ίδια ημέρα ήταν πάρα πολύ μεγάλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τουρκική ΠΑ είχε “φορτώσει” αεροσκάφη F 16 για αποστολή βομβαρδισμού στόχων αεράμυνας στη Συρία ,αλλα τη τελευταία στιγμή ματαίωσε την αποστολή,γιατί “αυτό που προείχε ήταν ο εντοπισμός των δύο πιλότων”. 

Η αποστολή είχε σχεδιαστεί ,λέει το δημοσίευμα, να γίνει λίγες ώρες μετά από τη κατάρριψη ,αλλά οι Τούρκοι πτέραρχοι έκαναν πίσω για τρεις λόγους:

•Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας ,φόβισαν τους Τούρκους αεροπόρους. Η πιθανότητα κατάρριψης ήταν μεγάλη. Οι Τούρκοι ότι δεν το γνωρίζουν το τρέμουν και τα ρωσικά αντιαεροπορικά συμπεριλαμβάνονται σ΄ αυτά. 

•Η έλλειψη πληροφοριών για την επιχείρηση 

•Η πολιτική ανασφάλεια της κυβέρνησης Ερντογάν που αποφάσισε να μην πάρει άλλο ρίσκο. 


onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις