Ακύρωσε τη συμμετοχή της στο NH-90 η Πορτογαλία…


Με μια ενέργεια η οποία στέλνει μήνυμα προς τις Βρυξέλλες ότι η λιτότητα δεν πλήττει μόνο τις κοινωνίες αλλά και την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, η Πορτογαλία αποφάσισε να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ελικοπτέρου NH-90.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το πορτογαλικό υπουργείο Άμυνας, οι χερσαίες δυνάμεις δεν θα παραλάβουν τα δέκα ελικόπτερα τακτικών μεταφορών NH90 που είχαν παραγγελθεί για να εξοπλίσουν την αεροπορία στρατού της χώρας (Unidade de Aviação Ligeira do Exército).

Η ακύρωση της παραγγελίας, παρά τα σημαντικά ποσά που είχαν ήδη επενδυθεί και το πρόβλημα που δημιουργείται στις χερσαίες δυνάμεις, θα εξοικονομήσει περί τα 420 εκατομμύρια ευρώ στον πορτογαλικό προϋπολογισμό τα οποία και θα επενδυθούν αλλού.
Στη σειρά βρίσκονται και άλλα προγράμματα που αντιμετωπίζουν το φάσμα σοβαρών περικοπών. Παράδειγμα το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα Pandur II 8×8 για τις ανάγκες των χερσαίων δυνάμεων και του ναυτικού, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την κατασκευάστρια General Dynamics European Land Systems, βρίσκεται στη διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης με σκοπό να παραληφθούν τελικά λιγότερα από τα 260 οχήματα της αρχικής παραγγελίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις