Νέο "μαχαίρι" στους "εξοπλισμούς" για να μην κοπούν μισθοί μέσα στο 2012. Για του χρόνου ...βλέπουμε

Νέο `μαχαίρι` στους `εξοπλισμούς` για να μην κοπούν μισθοί μέσα στο 2012. Για του χρόνου ...βλέπουμε


“Πετσοκόβουν” το όποιο “εξοπλιστικό πρόγραμμα” των ΕΔ είχε απομείνει στο ΥΕΘΑ,καταργούν θέσεις και ετοιμάζονται να δείξουν την έξοδο σ΄ όλους τους “επανελθόντες” προκειμένου να βρούν χρήματα και να φθάσουν το στόχο του επιπλέον 1 δις που απαιτεί η τρόϊκα να κοπεί από την Άμυνα.

Παρόλη τη προσπάθεια ,μέχρι στιγμής έχουν “κοπεί” τα 500 εκατομμύρια και αναζητούνται τα άλλα 500. 


Το εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει μπει στο μικροσκόπιο και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα η υπουργική “τρόϊκα” μπορεί να επιλέξει προγράμματα που θα πάνε “πίσω” ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Κι αυτό γιατί το λεγόμενο “εξοπλιστικό πρόγραμμα” των ΕΔ ,είναι ουσιαστικά “πρόγραμμα συντήρησης και ανταλλακτικών” υπαρχόντων οπλικών συστημάτων. Και σ΄ αυτά τα προγράμματα δεν μπορεί να γίνει ούτε περικοπή,ούτε να υπάρξει πλέον η παραμικρή καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.

Επιπλέον πηγές του ΥΕΘΑ κάνουν λόγο για “εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων” .Και επειδή αυτό είναι εύκολα…παρεξηγήσιμο ,διευκρινίζουν ότι μπορεί να κοπούν πολλές θέσεις που δεν χρειάζονται και καλύπτονται από επανελθόντες. Είναι τόσοι πολλοί; Προφανώς.

Ακόμη δεν έχουν “αγγίξει” το θέμα στρατόπεδα και μονάδες που δεν χρειάζονται ,αλλά ο Παναγιωτόπουλος φέρεται πλέον αποφασισμένος να προχωρήσει σε τέτοιες λύσεις, αφού διαφορετικά το 1 δις δεν μπορεί να βρεθεί από πουθενά.

Όλα αυτά αφήνουν προς το παρόν ανεπηρέαστα τα μισθολόγια. Το ερώτημα είναι για πόσο. Ο Σταϊκούρας χθες είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το 2012. Από 1-1-2013, όμως κανείς δεν εγγυάται για τίποτα. 

http://www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις