Επιχείρηση "λουκέτο". Μονόδρομος το κλείσιμο άχρηστων στρατοπέδων στη μάχη με τη τρόϊκα

Επιχείρηση `λουκέτο`. Μονόδρομος το κλείσιμο άχρηστων στρατοπέδων στη μάχη με τη τρόϊκαΜετά το προκλητικό όχι της τρόϊκας στα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε το ΥΕΘΑ ώστε να αποφευχθεί η μείωση του 12% στους μισθούς των στρατιωτικών, η ηγεσία των ΕΔ ,πολιτική και στρατιωτική στρέφεται στον μοναδικό δρόμο που έχει απομείνει,αν και ήταν από την αρχή και γνωστός και ορθάνοιχτος.Κλείσιμο στρατοπέδων που δεν χρειάζονται αλλά κοστίζουν.

Οι στρατιωτικοί και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων μήνες τώρα ,από την εποχή του Αβραμόπουλου,πρότειναν “λουκέτο” σε εκατοντάδες μονάδες που επιβαρύνουν δραματικά τις δαπάνες των ΕΔ. Οι πολιτικοί δεν τους άκουγαν όχι επειδή δεν καταλάβαιναν αλλά επειδή δεν είχαν την τόλμη να συγκρουστούν με τους κομματικούς μηχανισμούς σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,τα τοπικά συμφέροντα και μια ομάδα απόστρατων που έχουν μείνει σε άλλες εποχές,πολύ μακρινές.

Ο Παναγιωτόπουλος τώρα δείχνει να έχει κατανοήσει ότι τέτοια παιχνιδάκια δεν μπορούν να συνεχιστούν. Το ερώτημα είναι αν προλαβαίνει να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη και πειστική πρόταση στους τροϊκανούς για κλείσιμο μονάδων και στρατοπέδων που θα αποφέρουν μεγάλο οικονομικό όφελος. 

Μελέτες υπάρχουν από το ΓΕΣ για το κλείσιμο στρατοπέδων ,με τελευταία να έχει γίνει επί Ζιαζιά. Σύμφωνα μ΄ αυτή πάνω από 250 μονάδες μπορούν να κλείσουν άμεσα στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο και σύντομα να ακολουθήσουν και μονάδες της Πελοποννήσου.

Το κέρδος θα είναι τεράστιο,αλλά τεράστιες αναμένονται να είναι και οι αντιδράσεις. Εδώ μόλις πριν από 10 ημέρες ανακοίνωσαν ότι θα επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας ως κέντρο νεοσυλλέκτων, με τη δικαιολογία ότι είναι καινούργιο και άρα κακώς έκλεισε. Οι πιέσεις του πρώην ΥΦΕΘΑ Γ.Λαμπρόπουλου φαίνεται ότι ήταν αποτελεσματικές.

Παρόλα αυτά ο Παναγιωτόπουλος γνωρίζει ότι άλλος τρόπος για να βρει το ένα επιπλέον δις που του ζητούν,αλλά και ισοδύναμα μέτρα για να προσπαθήσει να “κόψει” τη μείωση του 12%, δεν υπάρχει.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις