"Τσεκούρι" οριστικά στους μισθούς στρατιωτικών. Μένει να ανακοινωθεί το ποσοστό


`Τσεκούρι` οριστικά στους μισθούς στρατιωτικών. Μένει να ανακοινωθεί το ποσοστό

Μένει να μάθουμε μόνο το ποσοστό. Γιατί όπως όλοι πια έχουν καταλάβει οι περικοπές και στους μισθούς των στρατιωτικών είναι δεδομένες.
Η κυβέρνηση γνωρίζει το κόστος που θα υποστεί από την ανακοίνωση και κερδίζει χρόνο. Αλλά για ποιο λόγο;

Ολοκληρώθηκε, μετά από δύο και πλέον ώρες, η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, χωρίς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ύψος των περικοπών, αλλά και την αναδρομικότητά τους- βάσει του υπάρχοντος νόμου- από την 1η Ιουλίου εφέτος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, «είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων».

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι υπουργοί έφυγαν από τη σύσκεψη με κατεβασμένα κεφάλια.


Για τα μέτρα αυτά θα ενημερώσει ο κ. Σαμαράς τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Σαμαράς την Τρίτη θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για το ταξίδι του στην Ευρώπη. 

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο είναι και αυτό των κλιμακωτών μειώσεων, για να μη μπουν στο ίδιο... καζάνι οι ένστολοι (για παράδειγμα) με τους δικαστικούς που έχουν ως και χιλιάδες ευρώ διαφορά στους μισθούς τους.

Όλα δείχνουν πως για αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και στρατιωτικούς η μείωση θα είναι κοντά στο 5%. Στο 8% θα κυμανθεί η μείωση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ και κοντά στο 10% με 12% για τους καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο 20% θα κυμανθούν οι μειώσεις για τους διπλωματικούς υπαλλήλους, τους αρχιερείς και τους δικαστικούς.

«Kαταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, γιατί ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των μάχιμων ένστολων, είναι τόσο κραυγαλέα ελάχιστα τα χρήματα που παίρνουν…» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89.

Ο κ. Κεδίκογλου επιβεβαίωσε ότι αναζητώνται εναλλακτικά μέτρα ώστε «να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τουλάχιστον τους χαμηλότερους βαθμούς. Καταβάλλεται προσπάθεια -και ειλικρινά, γίνεται μια εργώδης προσπάθεια- να μην υπάρξουν περαιτέρω απώλειες σε κλάδους που είναι κραυγαλέα ελάχιστα τα χρήματα που παίρνουν».
 

onalert.gr

Σχόλια

  1. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΙΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ΄΄.ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΘΣΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις