Κλείσιμο στρατοπέδων: τώρα θυμήθηκαν ότι μπορούν να κλείσουν 45,για λόγους οικονομίας

Κλείσιμο στρατοπέδων: τώρα θυμήθηκαν ότι μπορούν να κλείσουν 45,για λόγους οικονομίαςΤώρα θυμήθηκαν το κλείσιμο στρατοπέδων. Αλλά και πάλι…με φειδώ! 

Με την τρόϊκα να έχει πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το 80% των ισοδύναμων μέτρων που πρότεινε η ηγεσία του ΥΕΘΑ ,τρέχουν και δεν φθάνουν να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις οι οποίες πάντα υπήρχαν αλλά κανείς από τους υπουργούς Άμυνας ,από το 2009 έως και σήμερα δεν τόλμησαν να αγγίξουν.

Σύμφωνα με με δημοσίευμα των Νέων η ηγεσία του ΥΕΘΑ προσανατολίζεται στο “άμεσο κλείσιμο περίπου 45 στρατοπέδων και μονάδων του στρατού - που θα αποφέρουν εξοικονόμηση 5,5 εκατ. ευρώ το έτος - και αρκετών δεκάδων άλλων στρατιωτικών σχηματισμών σε  δεύτερη φάση κατά τους επόμενους μήνες προβλέπει η νέα Δομή Δυνάμεων του στρατεύματος με βάση την σχετική εισήγηση του ΓΕΕΘΑ που ολοκληρώνεται με κάποιες όμως... εκπτώσεις από τα αρχικώς σχεδιαζόμενα. 

Ο σχεδιασμός αυτός - μαζί με άλλα μέτρα όπως η περικοπή του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών κατά 20%, η μείωση των εισαγόμενων στις Στρατιωτικές Σχολές κ.α.  - εντάσσεται και στο πλάνο εξοικονόμησης πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες που διαμορφώνει το Υπουργείο Αμυνας. 
Βέβαια στο ΥΕΘΑ ,μάλλον έχουν ξεχάσει ένα μηδενικό ,αφού οι μονάδες που θα μπορούσαν να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι 450! 

Για να μην γελιόμαστε και να μην …κοροϊδευόμαστε. Δεν υπάρχει πραγματική βούληση για τέτοιες κινήσεις. Εδώ επαναλειτούργησε άλλο ένα κέντρο νεοσυλλέκτων ,στη Καλαμάτα ,όπου υπάρχουν …τόσα ακόμη και με το ζόρι έκλεισε η Κόρινθος. Κι αυτή για να “βολέψουν” κάπου τους λαθρομετανάστες.
Ακόμη κι αν τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε τέτοιου είδους περικοπές ,φοβόμαστε ότι είναι πια λίγο αργά. 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις