"Πόλεμος" ΗΠΑ-Ισραήλ για τον πόλεμο κατά του Ιράν!

`Πόλεμος` ΗΠΑ-Ισραήλ για τον πόλεμο κατά του Ιράν!Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το μήνα, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος, μετά από τη διένεξη που ξέσπασε μεταξύ των συμμάχων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι οι σύμβουλοι του Νετανιάχου ζήτησαν να γίνει μια συνάντηση, όταν θα επισκεφθεί τον ΟΗΕ αυτό το μήνα, και "ο Λευκός Οίκος μας απάντησε και μας και είπε ότι μια συνάντηση φαίνεται να μην είναι δυνατή. Ανέφερε μάλιστα ότι το πρόγραμμα του προέδρου δεν το επιτρέπει αυτό".
Ο Νετανιάχου έχει συναντηθεί με τον Ομπάμα σε όλα του τα ταξίδια, ως Ισραηλινός ηγέτης, στις ΗΠΑ από το 2009.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αυτό το μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, διέψευσε όμως ότι πρόκειται για μια κατ’ αρχήν άρνηση, υπογραμμίζοντας ότι τα προγράμματά τους δεν είναι συμβατά.

"Ο πρόεδρος θα φθάσει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, και θα αναχωρήσει την Τρίτη, 25. Ο Πρωθυπουργός θα φθάσει στη Νέα Υόρκη, αργότερα εντός της εβδομάδας. Ως εκ τούτου δεν θα βρεθούν ποτέ την ίδια χρονική περίοδο στην πόλη αυτή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τόμι Βίετορ. 

Τηλεφωνική επικοινωνία

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συζήτησαν την απειλή που αποτελεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ρόιτερς, οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν ότι θα συνεργαστούν με αποφασιστικότητα προκειμένου να αποτρέψουν την Τεχεράνη από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις