Τουρκικό πυροβολικό και Α/Α στα σύνορα με Συρία


To τουρκικό Γενικό Επιτελείο κάνει ... ασκήσεις θάρρους και προχώρησε στην αποστολή δύο Μοίρών πεδινού πυροβολικού με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χλστ. στην μεθόριο με την Συρία, καθώς και αυτοκινούμενα SHORADS. "Η μετακίνηση των όπλων αυτών γίνεται για προληπτικούς λόγους μετά τις βίαιες συγκρούσεις για τον έλεγχο του φυλακίου του Ταλλ-αλ-Αμπιάντ", μετέδωσε το τουρκικό NTV news, αλλά το γεγονός αυτό συνδυάζεται με το ότι οι Σύροι ισλαμιστές σε μία κίνηση εντυπωσιασμού ανακοίνωσαν ότι "μεταφέρουν την διοίκηση του "Απελευθερωτικού Στρατού" από την Τουρκία στην Συρία".


"Ανακοινώνουμε ένα καλό νέο στον ελεύθερο και ηρωικό συριακό λαό: η διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εισήλθε σε απελευθερωμένες περιοχές, αφού πρώτα ελέγχθηκε η ασφάλεια των ζωνών αυτών", ανακοίνωσε ο επικεφαλής του στρατού Ριάντ αλ Ασάαντ, σε βίντεο που μεταδόθηκε στο Διαδίκτυο και βέβαια το ερώτημα είναι ποια ζώνη είναι ασφαλής για τους ισλαμιστές σε έναν πόλεμο που την Αεροπορία την έχει μόνο ένας.
Η απάντηση είναι ότι το αρχηγείο θα εδρεύει κοντά στην περιοχή Ταλλ-αλ-Αμπιάντ και θα έχει την κάλυψη από τα τουρκικά Α/Α, αν και φαντάζει κάπως δύσκολο να κτυπηθούν συριακά μαχητικά ή ελικόπτερα από τουρκικά Α/Α, εντός του συριακού εναέριου χώρου, χωρίς να προκληθεί γενική σύρραξη. Ήδη την Πέμπτη, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Σανλιούρφα, στα σύνορα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Τούρκοι πολίτες από ξώφαλτσες βολές.
Το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να μεταφέρουν τίποτα οι ισλαμιστές και η κίνηση έρχεται σε απάντηση των συνεχών ηττών που καταγράφουν σε όλα τα πεδία μετά την ενεργό εμπλοκή και των Ιρανών υπερ του καθεστώτος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις