Κεδίκογλου: Προσπαθούμε να κόψουμε από εκεί που δεν υπάρχει πια λίπος


Λάθος" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον διαχωρισμό των ένστολων σε  "μάχιμους και μη" σε σχέση με το ποιοι θα συμπεριληφθούν στις μειώσεις των ειδικών μισθολογίων.

Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει καταστάσεις, ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι η ορολογία που είναι λάθος: "Χρησιμοποιήθηκε λάθος από όλους μας, δεν υπάρχουν μάχιμοι και μη μάχιμοι ένστολοι.  Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι οι ένστολοι, όποιος φέρει όπλο είναι μάχιμος".



Το πρόβλημα με τους ένστολους είναι τεράστιο, καθώς από τη μία οι συνδικαλιστές της ελληνικής αστυνομίας έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις και, από την άλλη, ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος αντέδρασε χθες... μέσω twitter στην περικοπή των ειδικών μισθολογίων των στρατιωτικών, τονίζοντας πως "στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ΟΛΟΙ μάχιμοι"

Για το πακέτο των μέτρων παραδέθηκε, βεβαίως, οτι οι αποφάσεις είναι δύσκολες διότι "προσπαθούμε να κόψουμε από εκεί που δεν υπάρχει πια λίπος". Τις δικαιολόγησε ωστόσο προκειμένου να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα της αξιοπιστίας το οποίο "–το είπε όχι μόνον ήταν τεράστιο, αλλά είχε και μεγαλύτερες συνέπειες από αυτές που οποιοσδήποτε μπορούσε να προβλέψει".

protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις