Η Κίνα προειδοποιεί την Ιαπωνία


Η Κίνα προειδοποιεί την Ιαπωνία

 Η Κίνα δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της, δήλωσε σήμερα ο κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Ζανγκ Ζιτζούν στον ιάπωνα ομόλογό του κατά τη συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο με στόχο την εκτόνωση της κρίσης σχετικά με τα διαφιλονικούμενα νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

"Η Κίνα δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια από την Ιαπωνία, η οποία θα βλάψει την κινεζική εδαφική κυριαρχία", τονίζεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ζανγκ τόνισε ότι η Ιαπωνία πρέπει να θέσει τέλος στις αυταπάτες, να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να διορθώσει τα λάθη της και να αποκαταστήσει το κλίμα συναίνεσης και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών.Σύμφωνα με τον Ζανγκ η ιαπωνική κυβέρνηση, με την αγορά των νησιών εμφανίζεται να "αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα και το διεθνές δίκαιο".

Οι σινο-ιαπωνικές σχέσεις επιδεινώθηκαν αισθητά αυτόν τον μήνα μετά την αγορά από την ιαπωνική κυβέρνηση μικρών ακατοίκητων νησιών στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας που ανήκαν σε ιδιώτη και τα οποία διεκδικούν Κίνα και Ταϊβάν. Η αγορά των νησιών αυτών προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σ΄ολόκληρη την Κίνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις