Με ποια εθνική καταστροφή "δάκρυσε η ψυχή" του Παπούλια και τι είπε στους αξιωματικούς για τη κρίση


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδέχτηκε τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τους ανώτατους αξιωματικούς των ΕΔ, εμφανώς συγκινημένος. Αναφέρθηκε στην καταστροφή της Μικράς Ασίας, λέγοντας ότι "έκλαψε η ψυχή του" αυτές τις ημέρες που παρακολουθούσε τα επετειακά αφιερώματα. Και αναφερόμενος στη επαπειλούμενη σημερινή καταστροφή ζήτησε απο τους αξιωματικούς να σφίξουν τα δόντια. Για πόσο;

Έθεσε το ερώτημα ο ίδιος ,αλλά απάντηση παραδέχτηκε ότι δεν έχει να δώσει.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Αξιότιμοι ηγήτορες των Ενόπλων Δυνάμεων, χαίρομαι που σας υποδέχομαι και σας συγχαίρω για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι για τον ελληνικό λαό μια ασφάλεια ότι κανένας δεν μπορεί να σκεφθεί, σ'αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο ελληνικός λαός, ότι μπορεί να επιβουλευθεί τα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Πριν από λίγο είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και μιλάγαμε για την ενότητα των εθνικών δικαίων. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακριβώς οι υπερασπιστές αυτής της ενότητας, των δικαίων του Ελληνισμού. Είναι ένα καθήκον πατριωτικό. Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι πάντοτε ήταν πατριώτες.
Το λέγω γιατί προέρχομαι και εγώ από στρατιωτική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν εύελπις της τάξης του 1911. Πολέμησαν στο Μπιζάνι και από το Μπιζάνι πήγαν στο Σαγγάριο. Και χθες δάκρυσε η ψυχή μου βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη καταστροφή του Ελληνισμού στη Σμύρνη και όλη τη Μικρά Ασία.
Ξέρω ότι έχετε προβλήματα. Τα έχουμε συζητήσει με τον κύριο Υπουργό. Αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να μην υπάρξουν περικοπές οι οποίες δεν μπορεί να γίνουν. Βέβαια είστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού. Συμπάσχετε με τον ελληνικό λαό. Γιατί ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή πραγματικά πάσχει. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Και πρέπει να είστε βέβαιοι και εσείς ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην Ευρώπη. Και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε έναν διάδρομο για να ζήσουμε καλύτερες μέρες, όχι μόνον εμείς αλλά και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Και γι'αυτό πρέπει να κάνετε υπομονή και εσείς. Θα μου πει κάποιος 'πόση υπομονή;' Τι να σας πω, θα σφίξουμε τα δόντια.
Η δικιά μου γενιά έχει περάσει πάρα πολλές δυσκολίες και περάσαμε με σφιγμένα δόντια, 'δια πυρός και σιδήρου όπως θα έλεγε ένας άλλος ευγενής πολιτικός ηπειρώτης, ο Αβέρωφ".




onalert.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις