Θεσμοθετείται διακυβερνητική Ελλάδας-Ισραήλ!


Προς διακυβερνητική διάσκεψη Ελλάδος και Ισραήλ, όπου θα κωδικοποιηθεί η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και θα αποτυπωθεί ενεργά η αμυντική συνεργασία τους, οδεύουν οι δύο χώρες, όπως ανακοίνωε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος μετά την συνάντησή του με τον Ισραηλινό αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Μπάρακ, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων καθώς και ευρύτερα θέματα της περιοχής κοινού ενδιαφέροντος της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά την επίσημη υποδοχή και απόδοση τιμών από τη τιμητική Φρουρά του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Εχούντ Μπαράκ.Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του κράτους του Ισραήλ και Υπουργό Άμυνας τον κ. Εχούντ Μπαράκ για την πολύ γόνιμη, πολύ ουσιαστική και πολύ χρήσιμη συνεργασία που είχαμε με τον ίδιο και με τους συνεργάτες του.

Οι συνομιλίες μας κάλυψαν τομείς της δικής μας αρμοδιότητος, θεμάτων δηλαδή Αμύνης καθώς και ευρύτερα θέματα της περιοχής, κοινού ενδιαφέροντος της Ελλάδος και του Ισραήλ και θέματα υδρογονανθράκων.
 

Αποτελεί πλέον γεγονός η προώθηση της Αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Καταρτίζουμε τις επιτροπές των ειδικών και των υπηρεσιακών αρμοδίων για να προχωρήσουμε σε συνεργασία και στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Πολύ σύντομα θα γίνει και η διακυβερνητική διάσκεψη, κυβέρνηση προς κυβέρνηση, με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς, όπου βεβαίως θα φανούν και τα αποτελέσματα της συνεργασίας και στο δικό μας τομέα αλλά και σε άλλους τομείς.
 

Φεύγω από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ πολύ ικανοποιημένος.»
 


Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ. Εχούντ Μπαράκ καλωσορίζοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο υπό τη νέα του ιδιότητα. Είχαμε συναντηθεί για πρώτη φορά όταν ήταν Υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΝΔ και εγώ Υπουργός Εξωτερικών. Τώρα είμαστε και οι δύο Υπουργοί Εθνικής Άμυνας.

Αναμένουμε να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας και μεταξύ των λαών μας.

Κύριε Υπουργέ, σας καλωσορίζω ειλικρινά εδώ στο Ισραήλ και σας εύχομαι μια εποικοδομητική επίσκεψη, ελπίζοντας να αποτελέσει την πρώτη μιας σειράς επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα. Καλωσορίσατε.

Ευχαριστώ πάρα πολύ».


defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις