Περικοπές στην Άμυνα: η κυβέρνηση παραδόθηκε οι στρατιωτικοί σε "αντίσταση" διαρκείας

Περικοπές στην Άμυνα: η κυβέρνηση παραδόθηκε οι στρατιωτικοί σε `αντίσταση` διαρκείαςΜετά από την συγκέντρωση της 12ης Σεπτεμβρίου πολλοί πίστεψαν -και πρώτα απ΄ όλα η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ- ότι η οργή των στρατιωτικών θα έσβηνε. Η συγκέντρωση και η πορεία πίστεψαν ότι θα τους “εκτόνωνε”.

Είναι σαφές ότι και οι υπουργοί αλλά και εμείς οι δημοσιογράφοι δεν έχουμε κατανοήσει το μέγεθος της έντασης που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η απόφαση των εν ενεργεία αλλά και των απόστρατων στρατιωτικών να προχωρήσουν σε νέα μαζική κινητοποίηση και μάλιστα με κάποια μορφή που θα τους φέρει “δίπλα στους υπόλοιπους πολίτες” δείχνει ότι η κρίση που έχει πορκληθεί σ΄ ένα βασικό πυλώνα του κράτους συνεχίζεται. Γιατί περί αυτού πλέον πρόκειται.

Η κυβέρνηση υπακούωντας τυφλά σ΄ ότι ζητά η τρόϊκα και στο χώρο των ΕΔ κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να μετατρέψει τις ΕΔ σε καζάνι που βράζει. Οι στρατιωτικοί φαίνονται αποφασισμένοι να κάνουν “αντίσταση” διαρκείας.

Δεν είναι η θέση των στρατιωτικών στο δρόμο. Αλλά εκεί δεν βγήκαν μόνοι τους. Τους ανάγκασαν να βγουν. Και το χειρότερο είναι ότι κανείς από τη κυβέρνηση και τη πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν δείχνει ικανός να κάνει κάτι για να επαναφέρει την ηρεμία σ΄ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο.

Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε κριτική στους στρατιωτικούς για την επιλογή τους να διαμαρτύρονται. Πριν το κάνουμε καλό θα ήταν να σκεφτούμε όσοι από τα γραφεία μας κάνουμε αυτή τη κριτική πως είναι η ζωή κάποιου που υπηρετεί στον Έβρο ή σε κάποια άλλη ακριτική φρουρά και καλείται να περάσει το μήνα του με 700 ευρώ.  

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις