Στρατός Φτώχειας! Μόνο οι ανώτατοι θα έχουν μισθό πάνω από 1000 ευρώ!!! Στοιχεία-σοκ

Γράφει ο Ιδομενέας

Ενώ το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βιώνει καθημερινά την βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του, η φυσική του ηγεσία εφησυχάζει απολαμβάνοντας τα προνόμια των βαθμών της. Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία δεν... ανησυχεί για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για το προσωπικό γιατί απλά δεν πλήττεται.


Το επόμενο διάστημα με τις υλοποιημένες (37%) αλλά και τις εξαγγελθείσες (6,5% από 1ης Ιουλίου 2012 + 12,5 από 1ης Ιανουαρίου 2013) μειώσεις, με την κατάργηση των οδοιπορικών εξόδων (για το νέο έτος δεν έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των Επιτελείων), με την πλήρη ισοπέδωση να έρχεται με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών, μόνο οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί θα αμείβονται με πάνω από 1000€.

Η κατάσταση δυστυχώς όμως είναι ζοφερή και για τους ε.α. Η κατάσταση των μετοχικών ταμείων είναι τραγική.Το μέρισμα, σε όλα τα ταμεία, μειώνεται στο μισό. Ήδη το ΜΤΣ προχωρεί σε επιπλέον μείωση 25% και δεν υπάρχουν πιστώσεις για μερίσματα για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Το ΜΤΝ, κάποτε το καλύτερο από τα υπόλοιπα, έχει μειώσει το μέρισμα κατά 47% (το 2013 πιθανόν να προχωρήσει και σε νέα μείωση) και το ΕΚΟΕΜΝ κατά 39%. Το ΜΤΑ έχει μειώσει το ΕΚΟΕΜΑ κατά 47% και πιθανόν να προχωρήσει σε νέα μείωση κατά 20-25% το 2013. Διαπιστώνουμε λοιπόν πως τα μετοχικά ταμεία προχωρούν συνεχώς σε μειώσεις με αποτέλεσμα σε λίγο διάστημα να δίνουν μέρισμα και ΕΚΟΕΜΣ που και τα δύο δεν θα υπερβαίνουν τα 300€.

Η ηγεσία μας όμως εκτός από τα ευχολόγια τι κάνει; Δεν ανησυχεί; Δεν σκέπτεται τρόπους να απαγκιστρώσει το προσωπικό της που πλήττεται σε αυτό το άγνωστο πεδίο μάχης; και αν ναι γιατί δεν τους λέει;

Το σύνολο του λαού μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, όλοι καθημερινά βάζουν νέα όρια, περιορίζουν και επανακαθορίζουν τις ανάγκες τους. Γιατί δυστυχώς ενώ οι μισθοί μειώνονται αλλά όλα τα άλλα (Τρόφιμα-φροντιστήρια-δάνεια κτλ) παραμένουν σταθερά. Ο μάγος που θα μείωνε τις τιμές και τους μισθούς ταυτόχρονα, απουσιάζει. Η θεωρία της εσωτερικής υποτίμησης απέτυχε στη πράξη.

Έτσι αλλάζουν χώρους, αλλάζουν τόπους, επιστρέφουν στα χωριά τους, προσπαθούν να περιορίσουν τα έξοδα τους, προσπαθούν να επιβιώσουν, γιατί αυτοί που ευθύνονται για το ζοφερό παρόν τους, σχεδιάζουν και το μέλλον τους πειραματιζόμενοι με τις ζωές τους.

Έχει όμως ο στρατιωτικός αυτή την δυνατότητα επιλογής, μπορεί να αλλάξει τόπο κατοικίας, να γυρίσει στον τόπο του και να περιορίσει τα έξοδα του ή να κάνει δεύτερη δουλεία; Όχι. Πόσο όμως προβλήθηκε αυτό; Ποίας προστασίας έτυχε; Πως εξαιρούνται άλλες τάξεις μισθωτών; Πώς απέφυγαν τις επιπλέον μειώσεις, για να αποφευχθεί μία «κοινωνική έκρηξη», οι εφοριακοί, οι τελώνες κόκ;

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει για να προβληθούν οι ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος και ποίοι αρμόζει να το κάνουν; Μήπως για να μας προσέξει η φυσική μας ηγεσία και να θέσει μετ επιτάσεως τα θέματα μας ...πρέπει να εισβάλουμε διαδηλώνοντας στο πεντάγωνο;

Η φυσική στρατιωτική ηγεσία μας και οι προεκτάσεις της ... οι δύο ΥΦΕΘΑ, είναι καιρός να αγωνισθούν για το προσωπικό τους, για να μην συνδέσουν την εποχή διοίκηση τους με την χειρότερη ήττα σε περίοδο ειρήνης. Εκτός αν επικρατήσει η γλύκα της πρόσκαιρης εξουσίας και απαλύνει το δράμα του να διοικείς χιλιάδες προσωπικό που να μην μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια.

(onalert.gr)

Σχόλια

  1. ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ.Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις