Την "εισβολή" στη τσέπη των στρατιωτικών δεν τη σταματά κανείς! Έρχεται το μείον 25%!


Την `εισβολή` στη τσέπη των στρατιωτικών δεν τη σταματά κανείς! Έρχεται το μείον 25%!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Την εισβολή στη τσέπη των στρατιωτικών ποιος θα την εμποδίσει.; Κανείς! Ουδείς εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες ασχολείται με το πραγματικόμεγάλο πρόβλημα των στρατιωτικών.

Από τη περασμένη Πέμπτη και μετά δε άπαντες, υπουργοί, υφυπουργοί Άμυνας και Αρχηγοί αναλώνουν φαιά ουσία και πολλά λόγια για την αντοχή της πύλης του ΥΕΘΑ και για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να κατέβει στον προαύλιο χώρο ο Α/ΓΕΕΘΑ για να “συνετίσει” τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία!



Για την μείωση του εισοδήματος των στρατιωτικών που πληροφορίες υπολογίζουν ότι μπορεί να φθάσει ακόμη και στο 25% …τσιμουδιά!
Όπως και με την συγκέντρωση των εργαζομένων των ναυπηγείων στο ΥΕΘΑ , η ηγεσία πολιτική και στρατιωτική δείχνει να έχει υποτιμήσει τις αντιδράσεις που πιθανότατα θα προκαλέσει η ανακοίνωση των νέων δραματικών περικοπών. Κι αυτό γιατί και αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται κοντόφθαλμα, επιφανειακά και “επικοινωνιακά”.

Η κυβερνητική αγωνία περιορίζεται στο πως θα αποφύγει νέες συγκεντρώσεις στρατιωτικών με στολή,νέες πορείες στο κέντρο της Αθήνας και νέες τηλεοπτικές συνεντεύξεις στρατιωτικών με στολή. Εκεί επικεντρώνει το ενδιαφέρον της και εντέχνως διαρρέει πληροφορίες περί “αποτάξεων”, ”πάταξης τέτοιων φαινομένων” και άλλων κατασταλτικών μέτρων.

Ως συνήθως βλέπουν το δέντρο χάνουν το δάσος.

Το θέμα δεν είναι ο ιδιόμορφος “χακί συνδικαλισμός” . Κι αυτό γιατί κι εντός των στρατιωτικών υπάρχει ακόμη διχασμός και διστακτικότητα για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους αντιδράσεις. Ακόμη και αυτοί που συμφωνούν είναι εξαιρετικά προσεκτικοί ,γνωρίζοντας ότι η ισορροπία που πρέπει να διατηρηθεί στις ΕΔ είναι εξαιρετικά λεπτή.

Ο πραγματικά μεγάλος και θανάσιμος κίνδυνος για την εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ ,είναι το κλίμα απαξίωσης στο οποίο μέρα με την ημέρα βουλιάζουν όλο και περισσότερο τα στελέχη των ΕΔ. Τα μεγάλα λόγια κατανόησης ,από τους ΥΕΘΑ που πέρασαν από το 2009 και μετά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια και εκνευρισμό στους στρατιωτικούς. Κι αυτό γιατί η διαπίστωση ότι κανείς τους δεν έκανε τίποτα για να περισώσει ότι μπορούσε να περισωθεί για τους στρατιωτικούς δεν μπορεί πια από κανένα να αμφισβητηθεί.

Το κλίμα αδιαφορίας που σιγά σιγά εξαπλώνεται στο χώρο των ΕΔ είναι η πραγματικά μεγάλη απειλή για το στράτευμα. Έστω και τώρα η κυνέρνηση και ο ΥΕΘΑ πρέπει να το καταλάβουν πριν έρθουν τα πολύ χειρότερα. Τα οποία δεν θα μπορούν να “παταχθούν”… με καμία κυβέρνηση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις