Aιφνιδιαστική άσκηση κατάληψης νησιού του εχθρού από την δύναμη "Δ" στο Α.Αιγαίο!


Την πρώτη μεγάλη άσκηση κατάληψης νησιού του εχθρού εκτελεί αυτή την στιγμή κατόπιν εντολής του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού M.Κωσταράκου, η περίφημη δύναμη "Δ", η Διακλαδική Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων που αποτελείται από τις ειδικές μονάδες Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.
Ήδη τμήματα της Δύναμης έχουν πραγματοποιήσει απόλυτα αιφνιδιαστική (δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση στην στρατιωτική διοίκηση του νησιού) αεραπόβαση (ομάδες επιχειρούν και από θαλάσσης) σε διάφορα σημεία της Χίου και "μάχεται" για να θέσει υπό τον έλεγχό της το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το στρατηγείο, τους σταθμούς καυσίμων του νησιού κλπ.
Η διοίκηση της νήσου ενημερώθηκε την στιγμή που οι άνδρες της μονάδες πάτησαν το πόδι τους στο νησί ότι δέχεται επίθεση από αέρος και θαλάσσης και πλέον εξαρτάται από τις δυνάμεις της Χίου αν καταφέρουν να εφαρμόσουν το σχέδιο και να εξουδετερώσουν τους εισβολείς.
Δηλαδή έχουμε μία διπλή άσκηση: Από την μία πλευρά ασκείται η δύναμη "Δ" στην κατάληψη εχθρικού νησιού και από την άλλη η τοπική διοίκηση δοκιμάζεται σε μία τελείως αιφνιδιαστική ενέργεια, όπως θα είναι αυτή που θα εκτελεστεί αν υπάρξει εισβολή στο νησί από την Ανατολή.
Άρα, σε οτι αφορά την άσκηση της δύναμης "Δ", δεν είναι άσκηση ανακατάληψης νησιού, αλλά άσκηση κατάληψης εχθρικού νησιού και προφανώς "φωτογραφίζεται" η Ίμβρος, η οποία απειλεί με τις κινεζικές συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-επιφανείας WS-1 την Λήμνο και για την οποία υπάρχει νομικό έρεισμα για να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση από ελληνικής πλευράς σε αντίποινα τουρκικής επίθεσης αφού η Τουρκία έχει παραβιάσει την συνθήκη της Λωζάνης του 1923 που αναφέρεται στο αυτοδιοίκητο του νησιού.
Εν πάση περιπτώσει είναι η πρώτη άσκηση του είδους και θα δοκιμαστεί η δύναμη "Δ" (έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της αμερικανικής Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων  σε μία αποστολή που δεν έχει δοκιμαστεί μέχρι τώρα: Την κατάληψη και διατήρηση εδάφους του εχθρού. Η δύναμη αποτελείται από το ΕΤΑ, την ΜΥΚ, την ΜΕΕ, τμήματα αλεξιπτωτιστών κλπ.
Ίσως το σημαντικότερο από άποψη ουσίας είναι το κατά πόσον θα μπορέσουν να αντιδράσουν οι δυνάμεις της Χίου, ειδικά μετά τις προσφατες πυρκαγιές που έχουν "αποκαλύψει" μεγάλο μέρος του νησιού και διευκολύνουν την δράση δυνάμεων εισβολής.
Η επιχείρηση γίνεται υπό τον έλεγχο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και παρακολουθείται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις