Η αλήθεια για το "κόψιμο" των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς. Η απληστία κάποιων η αιτία


Η αλήθεια για το `κόψιμο` των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς. Η απληστία κάποιων η αιτία


Γράφει ο Ιδομενέας



Με το ΠΔ 200/1993 θεσπίστηκαν τα οδοιπορικά έξοδα εσωτερικού αξιωματικών των ΕΔ και καθορίστηκαν τα ανώτερα όρια τους. Με αποφάσεις των ανωτάτων συμβουλίων των γενικών επιτελείων καθορίζονταν κατά διαστήματα και οι Η.Ε.Ε που αντιστοιχούσαν στον κάθε βαθμό.

Οι συνολικά χορηγούμενες Η.Ε.Ε για οποιαδήποτε αιτία , σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν μπορούσαν να υπερβαίνουν τις ημερολογιακές ημέρες του μήνα ή του έτους (365), συμπεριλαμβανομένων και των Η.Ε.Ε Έβρου-Νήσων των πάσης φύσεως αδειών, και των ημερών εκτέλεσης υπηρεσίας εξωτερικού.

Ποιούς όμως εξυπηρετούσε αυτή η κατάσταση και για ποίους λόγους δεν ενσωματώθηκαν στο μισθό , υπό μορφή επιδόματος, όπως έγινε με τα σώματα ασφαλείας;

Ποίοι αντιδρούσαν και συντήρησαν αυτή την κατάσταση μέχρι σήμερα που ήρθε το οριστικό τέλος των Η.Ε.Ε;
Στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για την κατανομή των Η.Ε.Ε στους υπηρετούντες στο ΥΠΕΘΑ και τους κλάδους των Ε.Δ μέχρι τον Νοέμβριο του 2009.






Μήπως συνέφερε τους χαμηλόβαθμους να μην ενσωματωθούν στην μισθοδοσία , ως επίδομα για εργασία πέραν του πενθημέρου; Σίγουρα ΟΧΙ. Συνέφερε όμως όλους εκείνους που σχεδόν εξαντλούσαν τις ημερολογιακές ημέρες του μήνα σε Η.Ε.Ε. Την απληστία τους όμως σήμερα πληρώνουμε όλοι μας , μια που οι Η.Ε.Ε και αποτελούν παρελθόν αλλά και δεν υπολογίζονται στις εξαγγελθείσες μειώσεις (τα εκτός έδρας ξεπερνούν το 12% , όμως δεν υπολογίζονται).
Την εξαθλίωση που έγινε ο απρόσκλητος συγκάτοικος στα σπίτια μας να ξέρουμε τουλάχιστον ...ποίοι την προσκάλεσαν !!!

Σχόλια

  1. ΟΙ ΠΕΡΙΓΗΜΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις