Άσκηση της Μονάδας Εφέδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ. στο βουνό της Πεντέλης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διήμερη άσκηση της Μονάδας Εφέδρων Καταδρομών  Μ.Ε.Κ. στο βουνό της Πεντέλης. Η άσκηση διαρκείας δύο ημερών ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ 06 Οκτωβρίου 2012 με νυχτερινή πορεία και ανάβαση στην κορυφή του βουνού για διανυχτέρευση.
Κατ΄την διάρκεια της πορείας έγιναν στάσεις κατά τις οποίες ο Διοικητής της Μονάδας Παύλος Χάνος πραγματοποίησε μαθήματα που αφορούσαν την πορεία όπως προσανατολισμός, διάφορα θέματα πάνω στην πορεία καθώς έγινε κ ένα μικρό σενάριο παροχής πρώτων βοηθειών.
Τα μεσάνυχτα κατά την διάρκεια της διανυχτέρευσης πραγματοποιήθηκαν μαθήματα ανορθόδοξου τρόπου επιβίωσης κ πορείας όπως ο σχεδιασμός αυτοσχέδιου χάρτη πορείας κ διαφυγής, προσανατολισμός πάνω στον χάρτη και δημιουργία αυτοσχέδιας πυξίδας με απλά υλικά, δημιουργία υλικών πρώτης ανάγκης.
Την Κυριακή 07 Οκτωβρίου η Μονάδα συνέχισε την εκπαιδευτική της δραστηριότητα στο σπήλαιο του <Νταβέλη> όπου και ο Διοικητής της Παύλος Χάνος με την βοήθεια του Υποδιοικητή Στέλιου Λαζάρου πραγματοποίησαν πολύωρο μάθημα σε τακτικές αναρρίχησης σε δύσκολο απότομο βράχο. Η άσκηση έληξε το μεσημέρι με πορεία κ επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Εκ της Διοικήσεως
http://monada-efedron-katadromon.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις