Παραμυθάδες.....


Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε μια παρέα και έχουμε γνωρίσει ή έχουμε συναντήσει στην ζωή μας ανθρώπους που πάντα μονοπωλούν την κουβέντα διηγώντας μας φλυαρώντας με ευκολία και χωρίς να ξέρουν ποίος είναι αυτός που τους ακούει, ιστορίες με μεγάλες αποκαλύψεις από γεγονότα κ καταστάσεις που έχουν ζήσει και έχουνε περάσει και που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όλα αυτά είναι αλήθεια ή μας κοροϊδεύει και για ποίο λόγο να τα λέει όλα αυτά.
Είναι εκείνοι που είναι όλο λόγια, λόγια, λόγια κ από πράξεις και έργα μηδέν και όλο τάζουν και υπόσχονται και στο τέλος δεν κάνουν τίποτε. Και δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε γιατί απλά δεν ξέρουν ή ξέρουν ελάχιστα και δεν έχουν κάνει κάτι σοβαρό κ ουσιαστικό στην ζωή τους.
Φλυαρούν με τις ώρες λέγοντας τις ιστορίες τους προσπαθώντας να πείσουν τους άλλους αλλά προπάντων τους ίδιους τους εαυτούς τους ότι είναι κάποιοι και έχουν πολλές και φοβερές δυνατότητες κ δυνατό χαρακτήρα. Και τα καταφέρνουν πείθοντας τους ευκολόπιστους και εκείνους τους αδύνατους που ψάχνουν κάπου να κρατηθούν και να μάθουν
Πίσω από όλη αυτή την συμπεριφορά κρύβουν την μικρότητα τους και τον κομπλεξισμό τους καθώς και την ανυπαρξία του χαρακτήρα τους.
Αυτοί είναι οι γνωστοί <<παραμυθάδες>>.
Γιατί εκείνοι που πραγματικά έχουν τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες και έχουν περάσει και έχουν κάνει πολλά στην ζωή τους και θέλουν στην ζωή να βοηθήσουν τους γύρω τους διδάσκοντας τους και μαθαίνοντας τους πράγματα, δεν το κάνουν με λόγια και φλυαρίες και υποσχέσεις αλλά με έργα κ πράξεις, ταπεινά κ σιωπηρά. 
Και φαίνονται στο τέλος ποίοι είναι πραγματικά και τι αξίζουν από το αποτέλεσμα των έργων τους και των πράξεων τους.
Μία είναι η πραγματικότητα....
Οι άνθρωποι που μιλούν πολύ και λένε συνέχεια ιστορίες από την ζωή τους και γεγονότα και ότι έχουν κάνει πολλά είναι αυτοί που στην πραγματικότητα είναι οι μεγαλύτεροι παραμυθάδες και δεν έχουν κάνει ούτε τα μισά και καλύπτουν την μικρότητα τους και τον ανύπαρκτομικροχαρακτήρα τους με φύκια κ μεταξωτές κορδέλες. Γιατί αυτοί που έχουν κάνει κ έχουν ζήσει πραγματικά πολλά έχουν χαραχτήρα κ δεν χρειάζεται να φλυαρούν για να δειχθούν και να πείσουν, για αυτό ζουν στην σιωπή τους κ στο σκοτάδι τους....

Γιώργος Καλαμάρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις