Πάντα ελεύθεροι...


Ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερης σημασίας, στο οποίο οι Γερμανοί μπορούσαν πολύ λίγο να επιδράσουν, ήταν η φύση αυτή η ίδια των βαλκανικών λαών.
Οι λαοί αυτοί αποτελούμενοι από Έλληνες και Σλάβους, παραδοσιακά αντιδραστικοί σε κάθε κατακτητή, πρόθυμα πήραν τα όπλα όταν έγινε φανερό ότι οι κατακτητές είχαν πρόθεση να παραμείνουν στον τόπο τους και να εκμεταλλευθούν τις πενιχρές πηγές των.

Υπουργείο Στρατιωτικών Η.Π.Α 1954
Φυλλάδιο 20243, <Γερμανικές επιχειρήσεις κατά των ανταρτών στα Βαλκάνια (1941-1944)>. Μελέτη και συμπεράσματα.

Ανέκαθεν κατά της διάρκειας της ιστορίας του ελληνικού έθνους και της ελληνικής φυλής η λέξη ελευθερία ήταν συνυφασμένη με την λέξη Έλληνας.
Στην διάρκεια της αιώνιας ιστορίας μας σαν ελληνικό έθνος, όσοι και αν τόλμησαν και προσπάθησαν και νομίζαν ότι κατάφεραν να καθυποτάξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες απέτυχαν παταγοδος.
Από τον Μαραθώνα και τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα έως τις Πλαταιές, την χιλιόχρονη Βυζαντινή αυτοκρατορία έως την άλωση της βασιλεύουσας, τον θρυλικό ξεσηκωμό του Γένους το 1821 έως την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, την αιώνια ελληνική γη της μικράς Ασίας έως την Κύπρο το 1974, πάντα όσοι προσπάθησαν και τόλμησαν να μας αντιμετωπίσουν, απέτυχαν και ηττήθηκαν οικτρά.
Γιατί δεν μπόρεσαν να υπολογίσουν και να κατανοήσουν κάτι πολύ σπουδαίο, την αιώνια και αδούλωτη ελληνική ψυχή που κρύβεται βαθιά μέσα μας, μέσα στην φυλή μας, μέσα στο αίμα μας, μέσα στο έθνος μας και πάντα θα ζει ελεύθερη.
Μια ψυχή που πάντα θα μάχεται για την ελευθερία και θα θυσιάζει τα πάντα όταν χρειαστεί για να την διατηρήσει ή να την αποκτήσει.
Σήμερα που τα πάντα υποδουλώνονται και ξεπουλιούνται, που ο εχθρός εσωτερικός και εξωτερικός απειλεί την ελευθερία μας και ότι όσιο και ιερό έχουμε, εμείς θα σταθούμε απέναντι του και θα πολεμήσουμε και σαν άλλοτε θα νικήσουμε.
Είμαστε Έλληνες και σαν λαός έχουμε μάθει πάντα ελεύθεροι να ζούμε, πληρώνοντας το τίμημα στη ιστορία με τους ένδοξους νεκρούς μας που οι ψυχές τους και η μνήμη τους ζει για πάντα, δείχνοντας μας με το παράδειγμα τους τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε .
Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα και οι καταστάσεις σήμερα ένα μόνο είναι σίγουρο.
Θα νικήσουμε, όχι μόνο για την δόξα αλλά γιατί είμαστε Έλληνες και σαν λαός δεν μάθαμε ποτέ υπόδουλοι να ζούμε αλλά πάντα ελεύθεροι....
Η τάν ή επι τάς...

Γιώργος Καλαμάρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις