ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ....


Σε ένα χωριό ψηλά στα βουνά ζούσε πιο πέρα ένας τσοπάνης ο οποίος είχε μία στάνη γεμάτη ζώα κ αγαθά. Σε αυτήν την στάνη η οποία ήταν όλη του η περιουσία είχε εκπαιδεύσει και τοποθετήσει ένδεκα σκύλους για να την φυλάνε.
Οι λύκοι οι οποίοι ζούσαν και αυτοί εκεί στα βουνά κ προσπαθούσαν να βάλουν χέρι στα ζώα κ στα αγαθά σκέφτηκαν κ έπραξαν το εξής, ήρθα μετά από συζητήσεις κ γαλιφιές σε συμφωνία με τους σκύλους να τους αφήνουν να μπαίνουν στην στάνη κ να παίρνουν ότι θέλουν κ σαν ανταμοιβή θα τους έδιναν ένα μερίδιο από την λεία τους. Και έτσι έγινε...
Ο τσοπάνης βλέποντας μετά από κάποιο καιρό να λείπουν ζώα του κ αγαθά και αυτό να συνεχίζεται άρχισε να ψάχνει την αιτία και έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στους σκύλους του κ μην βρίσκοντας κάτι άλλο απελπίστηκε.
Αποφάσισε να πάει σε ένα σοφό γέροντα που ζούσε πάνω στα πιο ψηλά βουνά κ να ζητήσει την συμβουλή του. Όταν πήγε εκεί κ διηγήθηκε στον γέροντα τα γεγονότα κ για τα σκυλιά του και για την στάνη του ο γέροντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια κ ψυχραιμία του απάντησε “ Πάρε ένα τουφέκι κ εκτέλεσε τα όλα τα σκυλιά σου, μην αφήσεις κανένα, κ όταν εννοώ κανένα, εννοώ κανένα και πάρε καινούργια σκυλιά που να μην ξέρουν το παραμικρό κ εκπαίδευσε τα όλα από την αρχή”.
Ο τσοπάνης κατέβηκε από το βουνό στεναχωρημένος κ προβληματισμένος και αφού γύρισε στην στάνη του εκτέλεσε την συμβουλή του γέροντα κ πήρε καινούργιους σκύλους κ έβαλε στην στάνη του.
Όλα πηγαίναν καλά στην αρχή αλλά μετά από λίγο καιρό στην στάνη άρχισε να παρουσιάζεται πάλι το ίδιο πρόβλημα και να λείπουν ζώα κ αγαθά.
Προβληματισμένος κ απογοητευμένος ο τσοπάνης ξαναπήρε τον δρόμο πηγαίνοντας ξανά στον γέροντα και αφού έφτασε εκεί κ του διηγήθηκε την ιστορία ο γέροντας τον ρώτησε
Έκανες την συμβουλή μου?”
Ναι του απάντησε ο τσοπάνης,
τα εκτέλεσες όλα τα σκυλιά?”
Ναι του απάντησε ο τσοπάνης,
Όλα τα σκυλιά?
Ναι του ξανά είπε ο τσοπάνης,
¨Σίγουρα όλα?, λες την αλήθεια?
Γέροντα του απάντησε ο τσοπάνης, η αλήθεια είναι ότι ένα το ενδέκατο το λυπήθηκα, ήταν άρρωστο κ γέρικο κ δεν μπορούσα να το εκτελέσω.
Ο γέροντας είπε “αν θες να σωθείς κ να μην ξανασυμβεί αυτό αυτή την φορά εκτέλεσε τα όλα κ εννοώ όλα κ μην λυπηθείς κανένα, γιατί ένα να μείνει, την σκέψη και το μικρόβιο της προδοσίας και της ατιμίας το έχει και θα το έχει για πάντα κ θα μολύνει και τα άλλα κ όσα σκυλιά και να αλλάζεις το ίδιο θα συμβαίνει”
Και έτσι έκανε ο τσοπάνης κ δεν άφησε κανένα από τα παλιά σκυλιά κ πήρε και εκπαίδευσε καινούργια και από τότε τίποτε δεν ξανά έλειψε από την στάνη του, ούτε ζώο, ούτε αγαθό.
Πρέπει πάντα στη ζωή μας να μην λυπόμαστε κανέναν από αυτούς και να τιμωρούμε σκληρά και χωρίς έλεος αυτούς που μας προδίδουν και να μην αφήνουμε ούτε έναν....
Γιατί εκτός από αυτός που προδίδουν εμάς προσωπικά στην ζωή μας, υπάρχουν και αυτοί που προδίδουν κάθε μέρα κ χωρίς ενοχές και αναστολές και την Ελλάδα μας και το ελληνικό έθνος και την ίδια τους την ελληνική φυλή...
Και όταν έρθει η ώρα δεν υπάρχει συγχώρεση και θα πάρουν αυτό που τους αξίζει σαν προδότες που είναι και δεν θα μείνει ούτε ένας...
Γιατί ισχύει το εξής,
Μια φορά προδότης, μια ζωή προδότης...  


Γιώργος Καλαμάρης - Παύλος Χάνος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις