"Αντιστεκόμαστε στη κρίση", γράφει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος στο twitter. Ποια είναι η αντίσταση



“Αντιστεκόμαστε στη κρίση με επιστημονική αξία,έρευνα και οργάνωση”, έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο Α/ΓΕΕΘΑ, με αφορμή την παρουσία του στην έναρξη του 24ου Ιατρικού Συνεδρίου των ΕΔ.





Ασφαλώς και η αξία του επιστημονικού προσωπικού των ΕΔ είναι τεράστιο περιουσιακό στοιχείο των ΕΔ και του ελληνικού κράτους και το Onalert είναι αν όχι το μοναδικό σίγουρα από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύει την αξία ανθρώπων των ΕΔ. Όπως τους αεροπόρους που εξέπληξαν τη τρόϊκα με το σύστημα μηχανοργάνωσης που παρουσίασαν στο ΓΝΑ και την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι γιατροί του 401 στις επεμβάσεις ανευρύσματος εγκεφάλου, αλλά κι άλλα πολλά.

Και είναι πραγματικά παρήγορο ότι υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις για να μας υπενθυμίζουν ότι αυτή η χώρα έχει ανεξάντλητες δυνάμεις και αποθέματα ικανών ανθρώπων που αν αξιοποιηθούν μπορούν να σηκώσουν και πάλι τη χώρα στα πόδια της.

Όμως όλα αυτά αφορούν στην “ψυχολογική μας αντίσταση”. Πρακτικά αυτά που έρχονται και στις ΕΔ θα χρειαστούν και άλλου είδους “αντιστάσεις” από τη στρατιωτική ηγεσία. Κι αυτό -για να μην παρεξηγηθούμε- δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από το να έχει φωνή και άποψη η στρατιωτική ηγεσία. Και επιπλέον να θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη λήψη μέτρων που θα μπορέσουν να ανακουφίσουν -όσο αυτό είναι δυνατόν- τους στρατιωτικούς. Θέματα μεταθέσεων, τοποθετήσεων, στέγασης στελεχών πρέπει πλέον να εξετάζονται κάθε μέρα και να παρέχονται τουλάχιστον σ΄ αυτά οι μεγαλύτερες δυνατές διευκολύνσεις με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη. Μπορεί αυτά να μην γεμίζουν τη τσέπη των στρατιωτικών , αλλά τουλάχιστον ας τους δοθεί η αίσθηση ότι η ηγεσία πραγματικά κατανοεί και ασχολείται με τις επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητά τους η απάνθρωπη πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια . 
onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις