Μείωση 30% στους εισακτέους των στρατιωτικών σχολών

Από το 2010 έως την επόμενη χρονιά οι θέσεις θα έχουν ελαττωθεί κατά 55%

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ μείωση των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30% αποφάσισε η κυβέρνηση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες, επέρχεται... συνολική μείωση στις θέσεις των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 55% μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Γεγονός, που όπως αναφέρουν επιτελείς του Πενταγώνου δημιουργεί μείζον πλέον θέμα για τη μελλοντική στελέχωση καίριων θέσεων στο Στράτευμα.

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν ταυτόχρονα τον προβληματισμό τους καθώς τόσο οι προηγούμενες όσο και η νέα μείωση των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές υπαγορεύτηκαν για λόγους δημοσιονομικούς και μόνο. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έγινε καμία μελέτη που να συναρτά τους εισακτέους με τη μελλοντική επιχειρησιακή δομή του Στρατεύματος.

Η δομή δυνάμεων που αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα ναι μεν προβλέπει κλείσιμο στρατοπέδων και περιορισμό συνεπώς των ανωτάτων και ανωτέρων στρατιωτικών, ωστόσο οι οροφές για το προσωπικό δεν αλλάζουν. Η στρατιωτική ηγεσία ως τώρα απλά διαχειρίστηκε τις μειώσεις των εισακτέων και τις κατένειμε ανάλογα με τις ανάγκες. Το νέο «κούρεμα» σε ποσοστό 30% αναμένεται να έχει όμως επιπτώσεις στο μέλλον αναφορικά με τη στελέχωση θέσεων ευθύνης των κλάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές «ψαλιδίστηκαν» 10% (από 1.436 σε 1.290), πέρυσι περιορίστηκαν ακόμη 15% και το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και εφεξής θα είναι μειωμένες κατά 30%. Συνολικό δηλαδή «μαχαίρι» 55% (750 θέσεις εισακτέων σε όλες τις σχολές).

(Ε.Τ. 22/11/2012 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

http://www.staratalogia.blogspot.gr/2012/11/30_22.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις