Ένοπλες Δυνάμεις: «Τούρτες» γενεθλίων και η απειλή… στα Γρεβενά


Διαβάζοντας την είδηση πριν από λίγες ημέρες (30 Οκτωβρίου) σχετικά με την πραγματοποίηση τελετής «εορτασμού της Γενέθλιας Ημέρας (!)» του 586 Μ/Π ΤΠ στο Στρατόπεδο «Λοχαγού Καραχάλιου» στα Γρεβενά, αμέσως μας δημιουργήθηκαν δύο απορίες… μία μεγάλη και μία μικρή!

Η μεγάλη απορία είναι γιατί 39α γενέθλια και όχι την επόμενη χρόνια πιο… στρογγυλεμένα τα 40α! Αν όμως έχει αποφασισθεί τελικά να εορτάζονται κάθε χρόνο «τα γενέθλια», μήπως τελικά οι Ένοπλες Δυνάμεις μετασχηματίζονται σε οργανισμό κοινωνικών εκδηλώσεων;Καθόσον εδώ και δύο μήνες βλέπουμε συνεχώς στον Τύπο, με ευθύνη του Υπουργείου αλλά και των Επιτελείων, συνεχείς κοινωνικές δραστηριότητες (γενέθλια, εκθέσεις φωτογραφικού υλικού, μουσικές εκδηλώσεις, αναπαραστάσεις) που συνοδεύονται μάλιστα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Μήπως, λέμε… μήπως, θα πρέπει να τεθεί κάποιος φραγμός στην άκρατη πλέον αυτή τάση πραγματοποίησης εκδηλώσεων οι οποίες δίνουν εικόνα άλλη της πραγματικής για το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων;
Η «μικρή μας αλλά πολύ σοβαρή απορία» είναι πως μετά από τόσες αναδιοργανώσεις του Ελληνικού Στρατού αλλά κυρίως μετά από μία τέτοια ασφυκτική οικονομική συμπίεση που υφίστανται με αρνητικές συνέπειες οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής… ακόμα υπάρχει και λειτουργεί Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στα Γρεβενά! Ναι στα Γρεβενά, έστω κι ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως! Θα μπορούσε κάποιος υπεύθυνος να μας εξηγήσει αν εκτός από κάποιο παρωχημένο δόγμα και τα ψητοπωλεία ή fast food – ταχυφαγείον (!) της πόλης, εξυπηρετεί κάποιον άλλο σκοπό; (το τελευταίο μάλιστα τονίζεται και σε σχετικό δημοσίευμα τοπικού ιστότοπου)
Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως αντιλαμβάνεται τόσο η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και τα ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ την οικονομική και αποτελεσματική δομή δυνάμεων η οποία θα εξοικονομήσει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Αλλιώς άντε να πείσεις τους «δανειστές» ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εξυπηρετούν τις εθνικές ανάγκες και όχι το πελατειακό πολιτικό σύστημα!
defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις