"Αντιδράστε τώρα κύριοι Αρχηγοί. Αύριο θα είναι αργά". Άρθρο- άποψη για τις περικοπές

Του Αντώνη Μυλωνάκη

Είναι απορίας άξιον για όσους διαθέτουν και τη στοιχειώδη λογική να αναρωτιούνται γιατί και πώς είναι δυνατόν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να μην αντιδρούν ,έστω και με μιά ανακοίνωση, για τη ταφόπλακα που ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σφραγίσει τις ζωές των ίδιων και των παιδιών τους. Παρατηρούν εκ του μακρόθεν και απαθείς τον αγώνα όλων των κοινωνικών ομάδων και περιμένουν καρτερικά το μοιραίο. 



Ακόμα και οι δικαστικοί , μιά εξουσία που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε προβεί σε τέτοιου είδους αντιδράσεις , μη υπακούοντας στη πολιτική ,αλλά και φυσική τους ηγεσία δίνουν τον ύστατο αγώνα για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους. Αντισυνταγματικά τα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση Σαμαρά απεφάνθει και το Ανώτατο Διοικητικό δικαστήριο του κράτους. Που είναι λοιπόν η αντίδραση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων? Κόπτεται και διαλαλεί πρό κάθε κατεύθυνση και με όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει νόμιμο συνδικαλιστικό κίνημα , υπερασπιζόμενη τη δική της θέση ότι είναι υπεύθυνη για τις ζωές χιλιάδων στελεχών που έχουν κάτω απο τις διαταγές τους. Και που είναι λοιπόν η προστασία αυτών των στελεχών και των παιδιών τους κύριοι αρχηγοί. Εσείς ισχυρίζεστε ότι μπορείτε να εξασφαλίσετε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και ο κόσμος σας έχει πολύ μα πολύ ψηλά.

Με τι προσωπικό όμως θα το κατορθώσετε αυτό? Με απαξιωμένους ,με εξαθλιωμένους, με χίλια δυό προβλήματα ανθρώπους οι οποίοι αντί να εκπαιδεύονται σκληρά θα έχουν μονίμως το μυαλό τους πως θα καλύψουν τις στοιχειώδης δαπάνες επιβίωσής τους? Με επαγγελματίες που κάθε δύο χρόνια καλούνται να πάρουν μετάθεση απο τη μιά άκρη της πατρίδας μας στην άλλη χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε την εγγύηση του ενοικιαζόμενου σπιτιού τους?

Με τις γυναίκες τους που δεν έχουν τη δυνατότητα να εργασθούν κάτω απο τέτοιες συνθήκες? Με τα παιδιά τους που θα παρακαλάνε να πάνε φροντιστήριο, να μάθουν μιά ξένη γλώσσα , να πάρουν ένα ρούχο , να ζεσταθούν το χειμώνα και θα εισπράτουν το ένα δεν μπορώ μετά το άλλο απο σας τους ίδιους? Που είναι η ψυχική σας δύναμη απέναντι στην επερχόμενη καταστροφή των χιλιάδων στελεχών σας? Σας θυμίζω ότι την ίδια ακριβώς στάση είχαν και οι τωρινοί απόστρατοι στρατηγοί στη μεγάλη ληστεία του ΜΤΣ τη δεκαετία του 2000 με υπουργό τον αρχικλέφταρο όπως αποδείχτηκε χρόνια μετά Ακη και τη παρέα του. Και τότε σας θυμίζω υπήρχαν στις δικές σας θέσεις στρατηγοί που προσωρινά βολεύονταν απο το σάπιο σύστημα της τότε πολιτικής ηγεσίας και ενώ έβλεπαν τα εγκλήματα σε βάρος των συναδέλφων αλλά και των παιδιών τους ήθελαν τη πρόσκαιρη εξουσία.

Ας είναι καλά όμως η δικαιοσύνη που πρίν τρία χρόνια έκλεισε τα μάτια και απάλλαξε όλους αυτούς που επέτρεψαν στους πρόσκαιρους πολιτικάντιδες να λεηλατήσουν τον ιδρώτα και τον μόχθο εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών χάνοντας ακόμα και μιά ολόκληρη τράπεζα και χαρίζοντας περουσιακά τους στοιχεία για να έχουν ένα φιλικό χτύπημα στή πλάτη και λίγο διάστημα παραμονής στην εξουσία. Οταν όμως κύριοι αρχηγοί ήρθε η ώρα τους οι πολιτικοί τους φίλοι δεν δίστασαν να τους πετάξουν και τη ρετσινιά του άχρηστου ή και του προδότη ακόμα. Μήπως θέλετε να σας θυμίσω τη περίπτωση Λυμπέρη που όταν αποστρατεύτηκε έτρεχε στα κομματικά γραφεία και κατόρθωσε να επανέλθει σαν ΑΓΕΕΘΑ με αποτέλεσμα τα όποια λάθη έγιναν στα Ιμια να του τα φορτώσουν και να τον ξεφτυλίσουν ορισμένοι πολιτικοί του έρωτες που μέχρι τότε τον είχαν στα όπα ,όπα? Τι περιμένετε λοιπόν κύριοι αρχηγοί και δεν αντιδράτε?

Τι περιμένετε και δεν λέτε στον πολιτικό σας προιστάμενο που σας κορόιδευε όλο αυτό το διάστημα ότι δεν θα σας σφάξει αυτός και ο πρωθυπουργός γιατί δεν είναι δίκαιο και πρέπον να συμβεί κάτι τέτοιο ,και δεν θα συμβεί? Τι απαντά στο κόσμο που τον πίστεψε σαν εκφραστή της λαικής δεξιάς ο σοβαρός και έντιμος μέχρι τώρα πολιτικός Πάνο Παναγιωτόπουλος? Οτι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε? Εμείς τότε θα του απαντήσουμε με τα δικά του προεκλογικά λόγια . Οποιος πιστεύει οτι πράττει το δίκαιον και δεν ακούγεται η άποψή του ή διαφωνεί τότε παραιτείται. Το ίδιο ισχύει και για σας κύριοι επικεφαλείς χιλιάδων ψυχών οι οποίοι είναι έτοιμοι να σας ακολουθήσουν με κλειστά μάτια στη μάχη. Τώρα θα φανεί ποσο ηγέτες είστε. Οτι είστε άριστοι αξιωματικοί και άριστα καταρτησμένοι επαγγελματίες δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό που όλοι όμως ίσως αμφισβητήσουν έιναι ή δύναμης σας να τα βάλλετε μ΄αυτή τη προσωρινή , μα πολύ προσωρινή πολιτική ηγεσία που τόλμησε να κοροιδέψει απαξιώνοντας και εξαθλιώνοντας χιλιάδες στελέχη σας ,τις οικογένειές και τα παιδιά σας . Τώρα είναι η ώρα. Αύριο θα είναι πολύ αργά.........  

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις