"Υπέρτατος στόχος το αξιόμαχο των ΕΔ"!


Να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων του αστικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό καλεί τον Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, παραπέμποντας στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου «Συναγερμού».

Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος:«Η δημιουργία της τρικομματικής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ιστορικό σταθμό. Ζούμε την εποχή των συνθέσεων. Γι’αυτό και πρέπει να επιδιώκουμε συνθέσεις και συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα. Και αυτοδυναμία να έχει ένα κόμμα πρέπει να επιδιώκει τις ευρύτερες συνθέσεις και τις συνεργασίες. Αυτό δείχνει και η εμπειρία των τελευταίων πέντε μηνών από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι σήμερα. Εξάλλου στην εθνική προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει.
Θεωρώ ότι θα μπορούσε ο Αντώνης Σαμαράς να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και την συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων του αστικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, από τη στιγμή που η δημοσιονομική μας προσαρμογή θα είχε μπει σε έναν στέρεο δρόμο και θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ανάπτυξης».
Στην ερώτηση αν προτείνει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντά: «Oι αλλαγές του εκλογικού νόμου δεν πρέπει να γίνονται με πνεύμα πολιτικού καιροσκοπισμού και επιπολαιότητας. Πρέπει ο εκλογικός νόμος να αλλάζει σπανιότατα κι όταν αλλάζει, η αλλαγή αυτή να μην έχει μικροκομματικά κίνητρα αλλά να κατευθύνεται από απόλυτη θεσμική υπευθυνότητα και από προσήλωση στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας».
Αναφερόμενος στο σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι «προβλέπεται το κλείσιμο 55 στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, η κατάργηση 19 κέντρων νεοσυλλέκτων, η συγχώνευση και η σύμπτυξη μονάδων και πολλές άλλες αλλαγές. Όλα αυτά εστιάζονται σε έναν υπέρτατο στόχο. Στους δύσκολους χρόνους των δημοσιονομικών και οικονομικών προβλημάτων να είναι πολύ ψηλά η αποτρεπτική δύναμη της χώρας και να εξασφαλίζεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και η μεγάλη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις