Επικίνδυνα πειράματα με τις Αρχές Ασφαλείας

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με το νέο μισθολόγιο θα έχει ως βασικό μισθό τα 1.873 ευρώ μηνιαίως! Ο ταγματάρχης, 971 ευρώ. Στην ΕΥΠ θα υπάρχουν εργαζόμενοι με απολαβές περί τα 800 ευρώ τον μήνα! Η κατάσταση με τα μνημόνια απειλεί σοβαρά την ύπαρξη του ελληνικού κράτους.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο προϋπολογισμός της ΜΙΤ (η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας) ανέρχεται στα 400.000.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ του γραφείου του κ. Ερντογάν στα 300.000.000 ευρώ. Μεγάλο μέρος από αυτά τα ποσά αφορά... σε «μυστικά κονδύλια», δηλαδή χρήματα που προσφέρονται σε αλλοδαπούς για την εξαγορά της συνείδησής τους και των υπηρεσιών τους.

Η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών στον προϋπολογισμό του 2013 προβλέπει μόλις 25.000.000 ευρώ!

Είναι κοινός τόπος ότι η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των εργαζομένων στους κλάδους των πληροφοριών εκτελεί ευόρκως τα καθήκοντά της. Ωστόσο, η εξαθλίωση των ανθρώπων που αποτελούν την ασπίδα, τα μάτια και τα αφτιά του έθνους μας αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη ατραπό, την οποία ουδείς σοβαρός Έλληνας θα ήθελε να ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Όπως σε όλες τις συλλογικότητες και τις μικρές ή μεγάλες κοινότητες ανθρώπων, έτσι και στον τομέα της Άμυνας και των πληροφοριών δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές. Είναι στατιστικά βέβαιο ότι δεν θα επιδείξουν άπαντες τον ίδιο βαθμό προσήλωσης στην αποστολή τους – ειδικά στις περιπτώσεις όπου ο κίνδυνος της οικονομικής καταστροφής συνδυάζεται με μια δελεαστική προσφορά από τον εχθρό.

Σίγουρα ο πατριωτισμός δεν είναι αποτέλεσμα της καλής μισθολογικής κατάστασης. Δεν αγοράζεται ούτε ενοικιάζεται ούτε αυξομειώνεται ανάλογα με τα επιδόματα και τις ειδικές παροχές. Όμως, αν ο μισθός των στελεχών στις υπηρεσίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος καταντήσει φιλοδώρημα, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν δυσάρεστες επιπλοκές στη ζωή όλων μας.

Οι περικοπές που έχουν αποφασιστεί στους κλάδους που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι ακόμη ένα βήμα προς τον γκρεμό. Στην Ελλάδα, πλέον, δεν απειλείται μόνο η δημοκρατία, αλλά η ίδια η ύπαρξη του κράτους.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 11/11/2012 – Σ.Λ.)
http://www.staratalogia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5620.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις