Παναγιωτόπουλος: ««Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα είναι και θα παραμείνει υποχρεωτική»


Mε κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έκλεισε το θέμα για την θητεία που άνοιξε με έγγραφο της Κομισιον το οποίο έκανε λόγο στο πλαίσιο μείωσης των δαπανών για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας 

«Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα είναι και θα παραμείνει υποχρεωτική. Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση συζήτησε τέτοιο θέμα και ουδέποτε πρόκειται να το συζητήσει» ανέφεραν κύκλοι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα «Νέα».
 
Το θέμα ανέκυψε από έκθεση της Κομισιον μια ημέρα μετά το Eurοgroup που αναφέρεται σε μειώσεις λειτουργικών δαπανών που πρέπει να γίνουν μέχρι το 2016 και προσθέτει: «...περαιτέρω εξορθολογισμός των δανανών μπορεί να γίνει μέσω άυξησης της χρήση των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας». 

Σήμερα η θητεία είναι εννέα μήνες στον στρατό ξηράς και δώδεκα μήνες για όσους υπηρετούν στις περισσότερες μονάδες Ναυτικού και Αεροπορίας. 

Το εννιάμηνο για αυτές ισχύει μόνο στις απομακρυσμένες περιοχές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει απαγορεύσει ουσιαστικά τις προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών ήδη απο πέρσι, κάτι που έχει μειώσει την οροφή των Ενόπλων δυνάμεων. Επίσης έχει επιβάλει μείωση κατά 30% φέτος των εισαγομένων στις στρατιωτικές σχολές κάτι που μειώνει και αυτό το μέγεθος των Ενόπλων Δυνάμεων. 

tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις