Η δύναμη μέσα μας...


Πόσες φορές προσωπικά δεν έχουμε αναρωτηθεί όταν έχουμε βρεθεί σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, πως θα τα καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα και να την περάσουμε και όταν έχει τελειώσει και τα έχουμε καταφέρει κοιτάζουμε πίσω και αναρωτιόμαστε που βρήκαμε το κουράγιο και την δύναμη και τα βγάλαμε πέρα και τα καταφέραμε.
Άπειρες φορές, μας έχει συμβεί αυτό το σκηνικό στην ζωή μας και κάθε φορά ανακαλύπτουμε πόση δύναμη και κουράγιο κρύβεται μέσα μας και ειδικά στην ψυχή μας και δεν είναι τυχαίο αυτό.
Δεν είναι τυχαίο γιατί είμαστε Έλληνες και σαν λαός και έθνος κρύβουμε μέσα ατελείωτα αποθέματα δύναμης, πίστης, θάρρους και τόλμης και πάντα σε οποιαδήποτε κατάσταση όσο δύσκολη και αν είναι, βρεθούμε, θα την αντιμετωπίζουμε εύκολα ή δύσκολα και θα την ξεπεράσουμε και θα βγούμε νικητές.
Πάντα στην διάρκεια της ιστορίας μας σαν έθνος και σαν φυλή, αντιμετωπίζαμε όλους και όλα και πάντα βγαίναμε νικητές γιατί η αθάνατη ελληνική ψυχή που κρύβεται βαθιά μέσα μας είναι η ψυχή του νικητή και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό το γεγονός.
Είμαστε οι εκλεκτοί σαν λαός και σαν φυλή και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο δεν τα καταφέρνουν.
Γεννηθήκαμε νικητές και αυτό δεν αλλάζει γιατί κυλάει μέσα στο αίμα μας και πάντα ότι και αν βρεθεί μπροστά μας θα το αντιμετωπίσουμε και θα το ξεπεράσουμε.
Είμαστε δυνατοί και αυτή η αθάνατη αστείρευτη δύναμη που πηγάζει από μέσα μας θα μας οδηγεί πάντα προς την νίκη και την δόξα.
Οι πράξεις μας δείχνουν το αποτέλεσμα και όχι τα λόγια και οι ιστορίες και αυτοί που είναι δυνατοί και που έχουν την ψυχή του νικητή φαίνεται στον χαρακτήρα τους και στην συμπεριφορά τους, στην σιωπή τους και την ταπείνωση τους, γιατί αυτός που είναι δυνατός και γεννημένος νικητής και έχει περάσει πολλά, έχει μάθει στη ζωή να τα αντιμετωπίζει όλα και να τα ξεπερνάει και δεν έχει ανάγκη να τα φλυαρεί συνεχώς σε όλους και να τα διαδίδει το τι έχει περάσει και το τι έχει κάνει προσπαθώντας να πείσει τους άλλους, αλλά φαίνεται στο αποτέλεσμα της κάθε πράξεως του και στον χαρακτήρα του.
Για αυτό πάντα πότε να μην φοβόμαστε όταν βρεθούμε σε μια δυσκολία αλλά να έχουμε πίστη στην ψυχή μας και να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε πάλι νικητές.
Γιατί είμαστε νικητές...

Ντέμη Χαραλά - Γιώργος Καλαμάρης

http://monada-efedron-katadromon.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις