Πυρομαχικά Leopard: Έγγραφα φωτιά για το σήριαλ


Το Onalert επανέρχεται στο σήριαλ των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης Leopard, με ένα άρθρο που ο συντάκτης του γνωρίζει εξαιρετικά την υπόθεση και θέτει ορισμένα ερωτήματα. 

Το άρθρο συνοδεύεται από τα έγγραφα που το τεκμηριώνουν

“Πυρομαχικά LEOPARD. Και το σήριαλ συνεχίζεται (Νο2)”
Δεν γνωρίζουμε για ποιόν λόγο δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κάποια αντίδραση για το άρθρο – παρέμβαση που δημοσιεύθηκε στο onalert.gr την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ειδικότερα στην πρόσκληση - πρόκλησή μας να μας αποδείξουν ότι ο συνδυασμός L-55 (δηλαδή το πυροβόλο του άρματος LEO2HEL) με το βλήμα DM63 είναι επιχειρησιακά ισοδύναμος με τον συνδυασμό του L-55 με τα αντίστοιχα βλήματα κινητικής ενεργείας τόσο της εταιρείας ΑΤΚ (KEWA2 με NSN1315-01-524-9624) όσο και αυτά της ΙΜΙ (CL3143 με NSN 1315-15-150-0168 ή CL3139 χωρίς NSN).

Βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους ετέθη το συγκεκριμένο «ρητορικό»ερώτημα ήταν προφανείς διότι και δεν γνωρίζουν αλλά και δεν μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους υπολογισμούς.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά το ερώτημα δεν απευθυνόταν στην πολιτική ηγεσία της ΓΔΑΕΕ διότι ως είναι φυσικό ούτε την προϊστορία γνωρίζει αλλά ενδεχομένως ούτε και την εξειδικευμένη γνώση έχει, πλην όμως η πολιτική ηγεσία της ΓΔΑΕΕ καλείται να εισηγηθεί στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στην συνέχεια ενημερώνεται η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Ελληνικής Βουλής, και τέλος έρχεται το ΚΥΣΕΑ με βάση όλα τα παραπάνω να αποφασίσει (σημ. η εξήγηση για τον αναγνώστη που δεν γνωρίζει τις διαδικασίες).




Συνεπώς η ηγεσία της ΓΔΑΕΕ προκειμένου να προβεί σε ορθές και τεκμηριωμένες κατά νόμο εισηγήσεις θα πρέπει να λαμβάνει γνώση όλων των στοιχείων και δεδομένων τα οποία πρέπει να της παρουσιάζονται με αντικειμενικότητα. Δεν γνωρίζουμε εάν είχαν ή έχουν περιέλθει σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας της ΓΔΑΕΕ οι εσωτερικές αξιολογήσεις οι οποίες διενεργήθηκαν από την ΓΔΑΕΕ για τα πυρομαχικά των ΑΤΚ, ΙΜΙ και RWM. Σε αυτές τις αξιολογήσεις φαίνεται χαρακτηριστικά ότι τα πυρομαχικά των ΑΤΚ και ΙΜΙ που αναφέρονται παραπάνω «χαρακτηρίζονται ως ικανά και ασφαλή για χρήση μόνο για το άρμα LEO2A4» κάτι το οποίο εμμέσως αναφερόταν στην από 18 Μαΐου 2011 επιστολή που έλαβε ο τότε ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλος από τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Η συνεχιζόμενη παρέμβαση στο υπόψη θέμα που ειλικρινά «καίει» τον Ελληνικό Στρατό, δεν συνδέεται με οποιοδήποτε επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ειλικρινά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι δεν ενδιαφέρει τον χρήστη δηλαδή τον Ελληνικό Στρατό τι, από πού και πως θα το προμηθευτείτε. Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στο αν και όποτε απαιτηθεί να επιτελεσθεί το καθήκον του στρατευμένου τμήματος του λαού μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα μέσα που έχει πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος με το υστέρημα του. Μπορεί να μην γνωρίζουμε σε λεπτομέρειες τις νομικές διαδικασίες που αφορούν στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, εξάλλου εμείς «άρβυλα» φοράμε. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να το κάνουμε όταν η Πατρίδα μας καλέσει. Ας μην παραμείνουν και άλλο τα υπερσύγχρονα άρματα που διαθέτουμε χωρίς τα σωστά πυρομαχικά.
 
onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις