Η Κίνα αγοράζει υποβρύχια Amur-1650 από τη Ρωσία…


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ρωσική κρατική εταιρία που επιβλέπει τις εξαγωγές αμυντικού υλικού της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, πέτυχε ένα σημαντικό συμβόλαιο με την Κίνα.
Συγκεκριμένα, θα προμηθεύσει την Κίνα με τέσσερα ντιζελοκίνητα υποβρύχια κλάσης «Amur-1650» που θα διαθέτουν σύστημα αναερόβιας πρόωσης, σε ένα συμβόλαιο που θα υπερβεί τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η τελική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί μετά το 2015.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να διορθωθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη του υποβρυχίου, η οποία ξεκίνησε το… 1997 και μόλις το 2010 βρέθηκε στα χέρια των τελικών χρηστών του… Προς το παρόν πραγματοποιούνται δοκιμές, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δώσει διορία ενός έτους για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο πρωτότυπο «St. Petersburg».
Η Ρωσία προμήθευσε στη Κίνα δέκα ντιζελοκίνητα υποβρύχια κλάσης «636» το διάστημα 1988-2006 και η Κίνα με τη μέθοδο της αντίστροφης μηχανικής φέρεται να παρήγαγε τα υποβρύχια κλάσεως «Yuan» τα οποία όμως αποδείχθηκαν… θορυβώδη.
defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις