Αναγνώριση Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τους Ούγγρους…


Φαίνεται ότι η παρουσία στο έδαφος της Ουγγαρίας Ελλήνων από την εποχή του εμφυλίου, ορισμένοι εκ των οποίων φλέρταραν τότε με την ιδέα της «Μακεδονίας» ως οντότητας διαφορετικής από αυτή που γνωρίζει η ελληνική και παγκόσμια Ιστορία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, ίσως και να έπαιξε ένα ρόλο στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία που τόσους διχασμούς και αστάθεια φέρει στα Βαλκάνια τον 21ο αιώνα…

Πολύ αμφιβάλουμε βέβαια εάν τέτοιες απόψεις επικρατούν ακόμα στην ελληνική κοινότητα… Την ανακοίνωση έκανε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Γκάμπορ Κάλετα. Η Βουδαπέστη χρησιμοποιούσε μέχρι χθες την προσωρινή ονομασία που είχε συμφωνηθεί στα Ηνωμένα Έθνη τον Απρίλιο του 1993, δηλαδή το ΠΓΔΜ.
Η ουγγρική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παράσχει διευκρινίσεις αναφορικά με το σκεπτικό της απόφασης, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση το προσεχές διάστημα… Αναμένουμε λοιπόν από τους φίλους Ούγγρους να μας εξηγήσουν το σκεπτικό τους. Τουλάχιστον ας αναφερθούν στην ιστορική αλήθεια και ας διαχωρίσουν τη θέση τους, αρνούμενοι να συμπράξουν στο ιστορικό ανοσιούργημα των Σκοπιανών.
defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις