Απίστευτο! Έκλεψαν τη προτομή του Ηλιάκη!


Άγνωστοι έκλεψαν τη προτομή του ηρωϊκού σμηναγού Κώστα Ηλιάκη από τα Χανιά.

Πριν από λίγο το ΥΕΘΑ επιβεβαίωσε την απώλεια της προτομής!


Την απουσία της προτομής απο το βάθρο αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές. Αμέσως έσπευσαν αστυνομικοί, ενώ ο αντιδήμαρχος Χανίων κ.Μανούσος Λιονάκης που πήγε στο σημείο μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έκανε λόγο για "βέβηλη πράξη απο ιερόσυλους οι οποίοι πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά".


Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, στην θέση "μπαλκόνι" επι της οδού Ακρωτηρίου, απ'όπου υπάρχει μια πλήρης θέα της πόλης των Χανίων, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007.
 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την κλοπή της προτομής του ηρωικού Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου  Ηλιάκη, που έγινε στα Χανιά και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν στο συγκεκριμένο σημείο και να γίνουν παράλληλα, οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση της οικογένειας Ηλιάκη για το συμβάν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις