«Μετάθεση» Παναγιωτόπουλου από το ΥΠΕΘΑ;


Αντικαθίσταται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες και ετοιμάζεται να αναλάβει ένα εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας σημαντικό υπουργείο, στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού.
Το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήδη επεξεργάζεται με πολύ προσοχή αλλά και τις δέουσες επιφυλάξεις, τις «μεταθέσεις» ορισμένων υπουργών, οι οποίοι – σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους που θα λάβουν «απολυτήριο» – θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλους θώκους.

Σύμφωνα με τις επιλεκτικές διαρροές, οι οποίες είθισται να προετοιμάζουν το έδαφος για γενικότερες μεταβολές, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας θα εγκαταλείψει το «Πεντάγωνο» και θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Αιτία έκδοσης «διαταγής μετάθεσης» δεν αποτελεί κάποιο παράπτωμα, αλλά εντάσσεται σε έναν ευρύτερο ελιγμό ανασχηματισμού προσώπων και θέσεων, καθώς ο «κόκκινος» Πάνος έχει αποδείξει ότι αποτελεί σημαντικό βραχίονα της ομάδας που στηρίζει το έργο του προέδρου της ΝΔ. Κάποιοι θα ήθελαν να αναθέσουν στον Παναγιωτόπουλο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ άλλοι κύκλοι τον προτιμούν σε πιο «επικοινωνιακή» θέση.
Ωστόσο ο χρόνος και οι συγκυρίες που θα διαμορφωθούν εν όψει του νέου ανασχηματισμού θα υπογράψουν το τελικό έγγραφο της «μετάθεσης». Η δυναμική των εξελίξεων στον επηρεασμό των γεγονότων είναι ισχυρότατη και ήδη ο χρόνος λήψης των τελικών αποφάσεων του πρωθυπουργού για κάθετες μεταβολές στο κυβερνητικό σχήμα παρατάθηκε μετά το πέρας των αμερικανικών εκλογών…

http://www.defence-point.gr/news/?p=61020

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις