ΟΧΙ του υπουργείου Οικονομικών στη διατήρηση των καταστάσεων επιβίβασης.Πιέζει το ΥΕΘΑ

ΟΧΙ κατηγορηματικό  από το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια του ΥΕΘΑ να επανέλθουν οι καταστάσεις επιβίβασης για δωρεάν μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού στις τρεις όπως ίσχυε.

Η άρνηση του οικονομικού επιτελείου συνεχίστηκε και μετά από την σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε πει όταν προκλήθηκαν αντιδράσεις για το “κόψιμο” ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.


Η απόφασή του υπογράφτηκε αλλά το υπουργείο Οικονομικών που έπρεπε να βάλει την τελική υπογραφή λέει όχι. Αιτία το κόστος που υπολόγισε σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο ειδικά για τους στρατιώτες που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές και οι οποίοι πλέον δεν έχουν επί της ουσίας τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των αδειών τους. Γιατί θα “τρώνε” όλη την άδεια …στο δρόμο, αφού δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν αεροπορικό μέσο για τη μεταφορά τους.

Πρόβλημα υπήρξε πρόσφατα ,όπως είχε αποκαλύψει το Onalert και μεΕΛΔΥΚΑριους οι οποίοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν από τη τσέπη τους 200 ευρώ για να έρθουν από την Κύπρο. Κι αυτό γιατί είχαν ήδη χρησιμοποιήσει σε άδειά τους μία κάρτα επιβίβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert ,υπήρξε δυσαρέσκεια της ηγεσίας του ΥΕΘΑ προς το Μαξίμου, για την επιμονή του υπουργείου Οικονομικών και το θέμα θα λυθεί οριστικά αύριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις