Η αναζήτηση στην ζωή μας και το τίμημα...



Στην ζωή μας πάντα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα κοινό στόχο και σκοπό, την αναζήτηση της αλήθειας και των πραγματικών νοημάτων, όλων αυτών που μας περιβάλουν γενικά γύρω μας καθώς και την αναζήτηση και την λύση διαφόρων θεμάτων που μας απασχολούν γενικά στην ζωή μας.
Πόσο έτοιμοι όμως είμαστε να πληρώσουμε το τίμημα, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτήν την αναζήτηση.
Αυτό είναι ένα ερώτημα, που πολλοί λίγοι, θέτουν στα σοβαρά στον εαυτό τους πριν ξεκινήσουν το ταξίδι της αναζήτησης ,εσωτερικής και εξωτερικής.
Και λίγοι μένουν πιστοί σε αυτό το ταξίδι της αναζήτησης και δεν το εγκαταλείπουν παρόλο τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουν.
Δυστυχώς οι περισσότεροι όταν βρούνε κάτι από αυτό που ψάχνουν, έστω και αν είναι κάτι κατώτερο από τις προσδοκίες τους ή πραγματικά κάτι κατώτερο γενικά, θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα σταματήσουν την αναζήτηση και θα βολευτούν σε αυτό.
Και θα πετάξουν και θα ξεχάσουν όλα τα υπόλοιπα που υπήρχαν και που βρισκόντουσαν γύρω τους και μαζί, το τι ξεκίνησαν πραγματικά να βρούνε.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για την πνευματική αναζήτηση αλλά για όλες τις αναζητήσεις που κάνουμε στην ζωή μας για όλα τα θέματα. Αυτό δείχνει και τον πραγματικό χαρακτήρα του καθένα μας και το τι κρύβουμε πραγματικά μέσα μας.
Το αποτέλεσμα στην κάθε αναζήτηση μας, είναι και ο καθρέφτης τις περισσότερες φορές της ψυχής μας και του πραγματικού βάθους του χαρακτήρα που έχουμε, ενώ με το τέλος αυτής αναζήτησης, εκδηλώνεται σχεδόν πάντα και η πραγματική συμπεριφορά μας.
Αυτό δείχνει και τον ρηχό και ψεύτικο χαρακτήρα που έχουν οι πιο πολλοί από εμάς, που μπορεί να μην φαίνεται στην αρχή ή να μην βγαίνει προς τα έξω, δείχνοντας μια πλαστή και διαφορετική εικόνα προς τους γύρω τους, αλλά όταν όλα τελειώσουν και βολευτούν σε αυτό που βρούνε και τους συμφέρει, αποκαθιστούν και παρουσιάζουν τότε την πραγματική τους εικόνα και δείχνουν το αληθινό πρόσωπο τους στους γύρω τους.
Δυστυχώς αυτός είναι και ο δρόμος που ακολουθούν οι περισσότεροι από εμάς, φοβούμενοι να προβούν σε πραγματικές και σκληρές θυσίες και να πληρώσουν και το ανάλογο τίμημα και αρκούνται στα λίγα και ρηχά πράγματα στην ζωή τους.
Για αυτό και αυτοί που αποφασίζουν και ακολουθούν, αυτόν τον δρόμο, είναι και θα παραμένουν ρηχοί σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες, που θα είναι καταδικασμένοι να ζούνε πάντα στην ζωή τους, στην μετριότητα και στην αφάνεια και θα προσπαθούν με κομπλεξικές πράξεις και λόγια του αέρα να μας παρουσιάσουν το ότι είναι κάποιοι και αυτοί και αξίζουν την προσοχή μας. Αλλά όσο και ότι και αν προσπαθούν, μια ζωή θα παραμένουν ανθρωπάκια.
Ξεχνάμε ότι σαν Έλληνες που είμαστε, δεν πρέπει να αρκούμαστε σε απλές αναζητήσεις, αλλά πρέπει πάντα να φτάνουμε έως το τέρμα της αναζήτησης μας και να ξεπερνάμε τα εμπόδια που θα συναντήσουμε μπροστά, όσο δύσκολα αν φαίνονται και είναι αυτά.
Αυτό τον δρόμο ακολούθησαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι φτάνοντας την Ελληνική φιλοσοφία στο ανώτερο επίπεδο της διανόησης και κάνοντας τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην επιστήμη και σε όλους τους τομείς της ζωής.
Για αυτό δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε την αναζήτηση μας και να μην παραιτούμαστε ποτέ από αυτό που ψάχνουμε πραγματικά και ας μην αρκεστούμε και βολευτούμε ποτέ σε αυτό που θα συναντήσουμε πρώτα, αλλά ας ταξιδέψουμε έως το τέλος, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα συναντήσουμε και ξεπερνώντας και στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι μέσα από αυτό που πραγματικά θα έχουμε βρει και μέσα από την εμπειρία που θα έχουμε αποκτήσει από αυτήν την αναζήτηση.
Ας δοκιμάσουμε και ας πληρώσουμε το τίμημα όσο βαρύ και αν φαίνεται και ας φτάσουμε μέχρι το τέλος.
Γιατί ακόμα και στην περίπτωση που δεν βρούμε αυτό που πραγματικά ψάχνουμε, μέσα από όλα αυτά που θα περάσουμε από αυτό το ταξίδι, μπορούμε να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες και να γίνουμε ανώτεροι και καλύτεροι.
Στο χέρι μας είναι τελικά ή να τολμήσουμε και να προσπαθήσουμε και να τα καταφέρουμε και να είμαστε πραγματικά, ανώτεροι και καλύτεροι, Άνθρωποι, ή να αρκεστούμε και να βολευτούμε,στα λίγα και εύκολα ρηχά πράγματα που θα συναντήσουμε στην ζωή μας και να παραμείνουμε κοινά και απλά ανθρωπάκια.
Εμείς επιλέγουμε...


Περσέας Σείριος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις