Η επιστολή Παναγιωτόπουλου σε Στουρνάρα-Σταϊκούρα


Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, έστειλε στις ημέρες των εορτών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, με την οποία ζητά να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων των ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων, με προσωπικές επιστολές που έχει ήδη αποστείλει προς τους  υπουργούς, Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα, κατά την περίοδο των εορτών, αφού πρώτα ενημέρωσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στις επιστολές του είναι "άμεσος ο κίνδυνος να υπάρξει μια κραυγαλέα αδικία σε βάρος των συνταξιούχων απόστρατων των ενόπλων δυνάμεων, με το να υποστούν περισσότερες περικοπές απ’ ότι άλλες κατηγορίες συνταξιούχων".
Πιο συγκεκριμένα: α) από 1/8/2012 λόγω μείωσης των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών, η πρώτη μείωση. Β) από 1/1/2013 επιπρόσθετη μείωση συμφώνα με τα καθοριζόμενα στην υπό παράγραφο Β.3 του Νόμου 4093/12 (έγκριση μεσοπρόθεσμου)
Να θυμίσουμε με βάση τα ισχύοντα μέχρι σήμερα οι αυξήσεις στις συντάξεις των απόστρατων συνδέονταν με τις αυξήσεις των μισθών των εν ενεργεία αξιωματικών.
Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έκριναν ότι η αντίστοιχη σύνδεση πρέπει να υπάρχει και σε περίπτωση μειώσεων. Εξ ου και πρόεκυψε το θέμα.
http://www.enikos.gr/politics/109221,H_epistolh_Panagiwtopoyloy_se_Stoyrnara-.html

Σχόλια

  1. Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έκριναν ότι η αντίστοιχη σύνδεση πρέπει να υπάρχει και σε περίπτωση μειώσεων. Εξ ου και προέκυψε το θέμα.Καλά θα κάνουν οι δικαστικές αρχές να κοιτάνε πρώτα τα χάλια τους. Γι αυτούς δεν υπάρχει κρίση; στη Βουλή πάνε να πάρουν 100 εκατ αναδρομικά γιατί έτσι αποφάσισαν οι ίδιοι. Όσο για την επιστολή Υπουργού θέλω να τους πω ότι το δούλεμα το μάθαμε. Θα μας πετάξουν ξεροκόμματα για να μας πουν ότι μετά το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού δόθηκε λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις