Νέα Δεδομένα για τις Κρίσεις στις Ε.Δ.



Μένουν άπαντες οι Αρχηγοί στη θέση τους; Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι “δεν θα γίνει ΚΥΣΕΑ ,ούτε αυτή την εβδομάδα” και όταν τίθεται το ερώτημα “τι θα γίνει με τις κρίσεις” η απάντηση είναι ότι “θα γίνουν κανονικά τον Μάρτιο”. Που μπορεί και να σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχισει με τους ιδιους Αρχηγούς. Το για πόσο θα είναι το αντικείμενο του επόμενου “σήριαλ”.

Το καυτό θέμα της αλλαγής Αρχηγών δεν το αγγίζουν και δεν το θίγουν και όλα δείχνουν ότι ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Κάποιοι ρίχνουν το “μπαλάκι” στον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο, για τον οποίο λένε ότι “δεν έχει εκφράσει ακόμη τις απόψεις του”. Τουλάχιστον επισήμως ,γιατί ανεπισήμως οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι υπέρ της αλλαγής όλων των Αρχηγών. Μια ...άτυπη ρεβάνς της πολιτικής ψυχρολουσίας που είχε υποστεί μέσα στο καυτό καλοκαίρι , όταν κατάλαβε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είναι πια τόσο “εύκολο” στην διοίκησή του; 

Τα όσα είπε στο Onalert ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς ,νομίζουμε ότι θα παίξουν ρόλο στις αποφάσεις των επόμενων ημερών.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι ,μάζι με τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο και είναι προφανές ότι οι προθέσεις του ΥΕΘΑ θα συζητηθούν. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επιθυμεί διακαώς την παραμονή του στην θέση του και δεν το έχει κρύψει το τελευταίο διάστημα.

Μεγάλο ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή του Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη. Όχι για επιχειησιακούς λόγους, για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό. Αντιθέτως. Επιπλέον δεν έχει περάσει απαρατηρήτο το ταξίδι του Χρηστίδη στις ΗΠΑ, στο οποίο ο Α/ΓΕΝ κέρδισε τις εντυπώσεις. Και αυτά δεν περνούν απαρατήρητα. Όμως υπάρχουν οι “έξαλλοι” που “χρεώνουν” στον Αρχηγό την απόφασή του να δώσει συνέντευξη στην Real News χωρίς βέβαια λόγω της “εξαλλοσύνης” τους να ασχολούνται με την ουσία των όσων είπε , που τελικά με βάση τη κοινή λογική εξυπηρετούν την κυβέρνηση.

Για τον Α/ΓΕΣ δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα θέμα εκτός συγκλονιστικών εξελίξεων βέβαια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση του Α/ΓΕΑ Αντώνη Τσαντηράκη. Για την θέση του υπάρχουν “μνηστήρες” που πιέζουν και ο ίδιος ο Αρχηγός που είναι άνθρωπος εξαιρετικά χαμηλών τόνων, δεν δείχνει και μεγάλη διάθεση να μπει στις συνήθεις “αερομαχίες” των διαδρόμων. 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις