Κι άλλη ένδειξη εξομάλυνσης σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο ισραηλινός Τύπος, τουρκικές εταιρίες ζήτησαν επισήμως άδεια από το Ισραήλ (το αίτημα εγκρίθηκε) με σκοπό να μεταφέρει οικοδομικά υλικά στη Λωρίδα της Γάζας για να χτιστεί ένα νοσοκομείο, στον πρώην εβραϊκό οικισμό της Νετζαρίμ.

Η είδηση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια ακόμη ισχυρή ένδειξη ότι σε εξέλιξη βρίσκεται παρασκηνιακή προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στις δυο χώρες, που επλήγησαν με την επέμβαση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο σκάφος «Μαβί Μαρμαρά» των «ακτιβιστών», αλλά και ότι πλέον η Τουρκία κάνει τα πρώτα δειλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ μέχρι στιγμής τηρούσε απόλυτα αρνητική στάση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τουρκικές εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, έστειλαν επίσημο αίτημα για μεταφορά συστημάτων θέρμανσης, καθαρισμού υδάτων και εξοπλισμό πυρόσβεσης. Ενδιαφέρον θα έχει να διευκρινιστεί εάν η άδεια ζητήθηκε από τις εταιρίες ή ενεπλάκη και το τουρκικό κράτος. Είναι μια λεπτομέρεια που θα είχε τη σημασία της.

http://www.defence-point.gr/news/?p=69454

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις