Ζ' ΜΑΚ και 71η Ταξιαρχία σε ρόλο...υπουργικού "σεκιούριτι";


Φοβάται για την προσωπική του ασφάλεια ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος; Από ποιον μπορεί να απειλείται και γιατί;Κι αν τέλος πάντων έχουν κάποια βάση έστω αυτές οι ανησυχίες,είναι δυνατόν να έχουν δόση αληθείας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν…τη Ζ’ ΜΑΚ να έχει αναλάβει την υπόθεση της ασφάλειας του υπουργού; 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά που συνήθως έχει καλή ενημέρωση από το κυβερνητικό στρατόπεδο:

Επίλεκτη ομάδα από τη Ζ΄ ΜΑΚ θα ακολουθεί τον Πάνο Παναγιωτόπουλο σε κάθε του βήμα. Σοβαρούς φόβους για την προσωπική του ασφάλεια εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
 Όπως μαθαίνουμε αυτός είναι ο λόγος που ο πολιτικός επικεφαλής του Πενταγώνου ζήτησε να αυξηθεί η φύλαξή του. Όχι όμως με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά με καλά εκπαιδευμένους άνδρες από την επίλεκτη ομάδα Ζ΄ ΜΑΚ, την Μοίρα Αμφίβιων Καταστροφών, που αποτελεί το καμάρι των Ενόπλων Δυνάμεων. Κομάντος που έχουν περάσει μια από τις ποιο δυσκολότερες εκπαιδεύσεις στρατιωτικών σε ολόκληρο τον κόσμο συνοδεύουν διακριτικά τον υπουργό στις μετακινήσεις του και ιδίως σε χώρους όπου βρίσκεται πολύς κόσμος, τους οποίους «χτενίζουν» συνεχώς μήπως δουν την παραμικρή ύποπτη κίνηση. Παράλληλα, βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για να μπουν σαν ασπίδα μπροστά του εάν χρειαστεί.

Οι φόβοι του κ. Παναγιωτόπουλου ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είδε πόσο ευάλωτο ήταν σε επιθέσεις του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τότε που μια μικρή ομάδα απλήρωτων εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χωρίς όπλα ή ιδιαίτερο εξοπλισμό, παρά μόνο με πανό και τα γυμνά τους χέρια, κατάφεραν να εισέλθουν στον περίβολο του, θεωρικά, καλύτερου φυλασσόμενου υπουργείου της χώρας, που συν της άλλης διαθέτει και στρατόπεδο ! Α:υτοί οι φόβοι γιγαντώθηκαν μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στο εμπορικό κέντρο Mall του Αμαρουσίου.

Περίπου 20 εκπαιδευμένα άτομα της Ζ΄ ΜΑΚ έχουν πάει στο Πεντάγωνο από τις αρχές Οκτωβρίου του 2012, όταν τους κάλεσε από το Μεγάλο Πεύκο ο κ. Παναγιωτόπουλος, μέσω του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αντιστρατήγου Μιχάλη Κωσταράκου, για να βάλουν τάξη στο υπουργείο και να το καταστήσουν περισσότερο ασφαλές.

Κάποια από αυτά έχουν παρουσία στην κεντρική πύλη της Λεωφόρου Μεσογείων, ενώ άλλα φροντίζουν για την ασφάλεια του ιδίου του υπουργού και ενίοτε των επιτελαρχών.

Στο πλαίσιο της ασφάλειας του Πενταγώνου, ενισχύθηκαν τα ρολά, ώστε να είναι στερεωμένα καλά στο έδαφος και να μην μπορούν να σηκωθούν εύκολα, ενώ οι άνδρες της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας έφθασαν στην πρωτεύουσα για να εκπαιδεύσουν τους στρατονόμους και να τους δείξουν πως γίνονται οι έλεγχοι στις εισόδους βάσει των κανόνων που τηρεί κατά γράμμα η Βορειοαντλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) στις βάσεις ανά τον κόσμο.

Συνεργάτες του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου εκτιμούν ότι η ασφάλεια του υπουργού ενδέχεται να τεθεί στο στόχαστρο ακόμη και ξένων μυστικών υπηρεσιών, που επιβουλεύονται τη χώρα μας, σε περίπτωση που ανακηρυχθεί επίσημα από την Ελλάδα το προσεχές διάστημα η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, όπως προβλέπεται από τη Διεθνή Συνθήκη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περί του Δικαίου της θάλασσας.
Η Ζ΄ ΜΑΚ απαρτίζεται σήμερα από περίπου 300 μέλη, σχεδόν πάντα ηλικίας κάτω των 30 ετών, που δρούν με αυταπάρνηση και χωρίς αίσθηση κινδύνου όπου τους καλέσει το καθήκον. Συγκροτήθηκε το 1997, περίπου έναν χρόνο μετά την κρίση των Ιμίων, στο πλαίσιο εφαρμογής του δόγματος του «Ισοδύναμου Τετελεσμένου» και αποτελείται από τρεις Λόχους κρούσης και έναν Λόχο διοίκησης. Η εκπαίδευση τους είναι ασύλληπτη. Έχουν περάσει άπαντες από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και δεν σταματούν να περνούν συνεχώς σχολεία. Ο οπλισμός τους δεν είναι ο τυπικός ενός στρατιώτη. Η γκάμα των όπλων που φέρουν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και προσαρμόζεται συνεχώς, ανάλογα με τις ανάγκες της αποστολής που έχουν να επιτελέσουν. Για ευνόητους λόγους, τα στοιχεία αυτά δεν δημοσιοποιούνται, ωστόσο κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάποια, όπως τυφέκια Μ16Α2, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή Berret M82A1 με διόπτρα Swarovski 10x42, οπλοπολυβόλα MPS SD3 με καταδείκτη laser και σιγαστήρα, πιστόλια Glock 17 με καταδείκτη laser, διόπτρες και τηλέμετρα laser LP7ES” .

Αυτό είναι το δημοσίευμα!


Αν όλα αυτά είναι αληθινά υπάρχει μέγα θέμα!

Γιατί δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε όλοι μας μονάδες όπως η Ζ’ ΜΑΚ και η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία για αποστολές κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια της χώρας και κάποιοι να τις μετατρέπουν …σε μονάδες vip σεκιούριτι!!! 

Κι αν για την υπόθεση της Ζ’ ΜΑΚ το ΥΕΘΑ υποστηρίξει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα κι έχει γίνει παρεξήγηση για το ποιος φυλάει τον υπουργό, για την 71η Ταξιαρχία δεν θα ΄χει και πολλά να πει: τόσος κόσμος βλέπει πως χρησιμοποιείται εντός του στρατοπέδου Παπάγου. Και μόνο θλίψη προκαλεί. Όχι για την 71η βέβαια. Αλλά για όσους είχαν τη φαεινή ιδέα να την χρησιμοποιήσουν όπως την χρησιμοποιούν!

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις