"Πιέσεις για 350 μεταθέσεις εντός Αττικής και κρίσεις, δέχτηκε ο Γκίνης"! Παρασκήνιο

Όσοι γνωρίζουν τον πρώην πλέον Α/ΓΕΣ Κώστα Γκίνη δεν μπορούν να αποδώσουν τα όσα είπε στην ομιλία του στη Σχολή Ευελπίδων σε απλή φόρτιση της στιγμής.

Ο στρατηγός είχε πάντα μετρημένα λόγια σε σημείο ...παρεξηγήσεως όπως λένε όσοι υπηρέτησαν μαζί του. Πολλοί άλλωστε τον κατηγόρησαν ότι στην οκτάμηνη θητεία του δεν είπε το παραμικρό για όσα φοβερά συνέβησαν κατά του προσωπικού.

Η “έκρηξη” Γκίνη λοιπόν που αμφισβήτησε ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της εθνικής ασφάλειας της χώρας, αποδίδεται όχι στην “στιγμή” ,αλλά σ΄ όλοο το οκτάμηνο της θητείας του. 

Όσοι υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, λένε ότι ο Γκίνης δέχτηκε πιέσεις και για να μεταθέσει κόσμο εντός Αττικής αλλά και για τις κρίσεις του είχαν φθάσει “μηνύματα” για συγκεκριμένα πρόσωπα. Για τις μεταθέσεις δε λένε οι ίδιες πηγές ότι ο αριθμός των αιτημάτων έφθανε τα 350!

Δεν γνωρίζουμε αν ο στρατηγός θα επιβεβαιώσει όσα από χθες λένε σε έντονο ύφος ακόμη και στρατιωτικοί που δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις μαζί του.

Θα έχει οπωσδήποτε μεγάλο ενδιαφέρον.

Σ΄ ότι αφορά στις περικοπές κατά των στρατιωτικών για τις οποίες ο κ.Γκίνης είπε ότι έγιναν χωρίς καν να ερωτηθούν τα Γενικά Επιτελεία, καλά τα είπε, αλλά θα ήταν καλύτερα αν δεν είχε ταυτιστεί τόσο με την κεντρική “γραμμή” υποστήριξης της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής που είχε χαράξει το ΓΕΕΘΑ. Ίσως να έπρεπε να είχε περάσει τη γραμμή. Έχει όμως τη δικαιολογία του “βραχύβιου βίου” του ως Αρχηγός. 

http://www.onalert.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις