Κρίσεις στις ΕΔ στις 7 Μαρτίου. "Αλλάζουν ένας με δύο Αρχηγοί",λένε κυβερνητικές πηγές

Στις 7 Μαρτίου,μετά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία θα αρχίσουν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ,οι οποίες θα έχουν και αλλαγές Αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αλλάξουν “ ένας ή και δύο αρχηγοί”. Οι πληροφορίες ήδη έχουν προκαλέσει …στοιχηματικές συζητήσεις με τους περισσότερους να “ποντάρουν” στην παραμονή των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ στρατηγών Κωσταράκου και Γκίνη.

Ο ένας που θεωρούν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει είναι ο Α/ΓΕΑ Αντώνης Τσαντηράκης και βέβαια το μεγάλο παιχνίδι γίνεται με τον Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη, ο οποίος έχει υποστηρικτές αλλά και φανατικούς πολέμιους σε ΝΔκαι κυβέρνηση. Επί της ουσίας -και αυτό είναι τουλάχιστον παράδοξο- το μόνο επιχείρημα εναντίον του είναι η απόφασή του να μιλήσει δημόδια στην Real News και να αναφερθεί στις περικοπές και στις επιπτώσεις τους στο Πολεμικό Ναυτικό. Κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι εκφράζουν την “ψύχραιμη πλευρά” της κυβέρνησης, προσπάθησαν και προσπαθούν να μην υπάρξουν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι πιο “σκληροί” όμως κερδίζουν έδαφος τα τελευταία 24ωρα και η απόφαση για αλλαγές στις 7 Μαρτίου, φαίνεται οριστική.

Επιπλέον υπάρχουν πιέσεις για προώθηση σε θέσεις Αρχηγών συγκεκριμένων αξιωματικών οι οποίες φαίνεται ότι δεν μπορούν να παραβλεφθούν από την κυβέρνηση και την ΝΔ, η οποία ενδέχεται να “παζαρέψει” τα “θέλω” της στην υπόθεση των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το θέμα της επαναφοράς του γένους, στο οποίο προς το παρόν έκανε πίσω. 


onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις