Δωδεκάδα αντιστρατήγων και προαγωγή σε υποστράτηγο εννέα μηνών! Όλα γίνονται

Ένα από τα ζητούμενα εδώ και χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι το θέμα της Δομής Δυνάμεων  η οποία αποτελούσε και αποτελεί κομβικό σημείο της  αμυντικής σχεδίασης και του προγραμματισμού. Η νέα Δομή είναι άρρηκτα δεμένη με  περικοπές και τροποποιήσεις, με σκοπό την ουσιαστική οικονομία και τη μετάβαση σε μοντέλο δυνάμεων, πιο μικρών σε μέγεθος, συνεπώς πιο ευέλικτων και πιο οικονομικών, αλλά με αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες και ετοιμότητα. Αυτά στη θεωρία και στις δηλώσεις …


Λογικό λοιπόν θα ήταν να υπήρχε περιορισμός των θέσεων των Αντιστράτηγων ώστε να συμβαδίζουν με τις κατα καιρούς προτάσεις ώστε στο ΓΕΣ  να μειωθούν οι θέσεις των ανωτάτων, κατά 29 (3 Αντιστράτηγοι, 11 Υποστράτηγοι και 15 Ταξίαρχοι).
Οι αποφάσεις του ΣΑΓΕ όχι μόνο δεν κινήθηκαν σύμφωνα μ΄αυτή τη λογική αλλά υπήρξε στοχευμένη μεθόδευση για την προαγωγή υποστρατήγου σε αντιστράτηγο που δεν είχε συμπληρώσει ούτε χρόνο στο βαθμό! 
 Για την προαγωγή υποστρατήγων στον Βαθμό του αντιστρατήγου, χρειάζεται,  βάσει του νόμου περί προαγωγών, παραμονή στον βαθμό για ένα χρόνο, και μια κρίση διατηρητέου στον βαθμό του υποστρατήγου  Ο νομοθέτης προνόησε την εξαίρεση μόνο για την περίπτωση αδυναμίας συγκρότησης των Ανωτάτων Στρατιωτικών Συμβουλίων να γίνεται κατ΄ εξαιρεση προαγωγή σε αντιστράτηγο νωρίτερα.

Αυτό που έγινε φέτος ναι μεν “καμουφλάρεται”  πίσω από νομολογίες   τι δικαιολογεί την προαγωγή ΕΝΝΈΑ  Αντιστράτηγων  για να γίνουν έντεκα Αντιστράτηγοι στο Στρατό Ξηράς και με τους δύο που παρέμειναν και τον Αρχηγό ΓΕΣ να έχει αυτή τη στιγμή ο Στρατός Ξηράς 12 ΔΩΔΕΚΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ!

“Πάμε για πόλεμο και μας το κρύβουν”, όπως μας έλεγε με πικρό χιούμορ ανώτερος αξιωματικός.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις