Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παραμένει, και 1-2 Αντιστράτηγοι φαίνεται να αποστρατεύονται, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις επικείμενες ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως θα είναι «ρηχές», επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα … μακροβούτια μετατίθενται χρονικά για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Χρονικά οι κρίσεις έχουν καθοριστεί για σήμερα Παρασκευή αλλά είναι πολύ πιθανόν να μετατεθούν για την επόμενη εβδομάδα εξαιτίας του ταξιδιού του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, μαζί με τον πρωθυπουργό, στην Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως και να έχει ο σημερινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος ανεμένεται να παραμείνει στη θέση του έως τον ερχόμενο Οκτώβριο, όταν και συμπληρώνει τα δύο χρόνια θητείας του στον αρχηγικό θώκο. 

Πέρα της εμπιστοσύνης που ανανεώνεται στο πρόσωπό του από την πολιτική ηγεσία, μπορεί… εύκολα αυτό το χρονικό διάστημα έως τον Οκτώβριο να αποτελέσει και το «εξιλαστήριο θύμα» σε περιπτώσεις… έκτακτων περιστατικών και αναζήτησης άμεσων ευθυνών! 

Από τους 5 αντιστρατήγους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, πολύ πιθανόν 1-2 να οδηγηθούν στην αποστρατεία. 

Αν συμβεί αυτό όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, πολύ πιθανόν τις θέσεις τους να καταλάβουν ο σημερινός Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Ιωάννης Δικόπουλος.

Για τη θέση του Αττικάρχη, αν η θέση τελικά «χηρέψει», πολύ πιθανόν να την καταλάβει ο σημερινός Α΄ αναπληρωτής διευθυντής, υποστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου με «βοηθό» τον σημερινό Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών Κώστα Μιχαιρίνα. Η πιθανή τοποθέτηση συγκεκριμένων αξιωματικών στις παραπάνω θέσεις έγκειται στην πρόβλεψη έκρυθμων κοινωνικών καταστάσεων στο προσεχές μέλλον, με απαιτούμενο την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπισή τους.

Στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής υπάρχει η πιθανότητα να διατηρηθεί διοικητής της ο υποστράτηγος Γιώργος Σαλαμούρας, εκτός αν υπάρξουν «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής και μετακίνησής του προς το κτίριο της Λ. Κατεχάκη

Και στη διοίκηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν αναμένονται αλλαγές έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Με αυτό το δεδομένο οι τωρινές κρίσεις θα αναδείξουν ηγεσία για επτά μήνες και θα υπάρξουν νέες και βαθιές αλλαγές το φθινόπωρο του 2013. Παράλληλα σε αυτό το 7μηνο αναμένεται να έχουν συνταχθεί και όλα τα προεδρικά διατάγματα για τον «ανασχηματισμό» της Ελληνικής Αστυνομίας με το νέο οργανόγραμμα, τις «συγχωνεύσεις» υπηρεσιών και δημιουργίας υπερ-διοικήσεων...

Στην επετηρίδα των ταξιαρχών το αριθμητικό… βάθος τους πολύ πιθανόν να φθάσει έως και τον 20ο και αντίστοιχα διπλάσιο στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

Σε όλες αυτές τις πληροφορίες, που προέρχονται από πηγές της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας, δεν αποκλείονται οι εσωτερικές διεργασίες και αλλαγές της τελευταίας στιγμής, οι οποίες παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στα «θορυβώδη» Συμβούλια Κρίσεων...
 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις