Σαμαράς – Ερντογάν: Θα υπογράψουν συμφωνίες, θα συζητήσουν για τις ασυμφωνίες


Στη συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν αναμένεται να εξεταστούν οι οποίες διάφορες για τις θαλάσσιες ζώνες, οι ενστάσεις της Άγκυρας για την εκλογή μουφτήδων στη Θράκη, καθώς και... η κατασκευή τεμένους στην Αθήνα.
Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενόψει της συνεδρίασης τη Δευτέρα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να εξεταστούν οι οποίες διάφορες για τις θαλάσσιες ζώνες, οι ενστάσεις της Άγκυρας για την εκλογή μουφτήδων στη Θράκη, καθώς και η κατασκευή τεμένους στην Αθήνα.

Οι δυο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες σε θέματα ανάπτυξης και συνεργασίας, με μια από τις σημαντικότερες την κοινή δήλωση του έλληνα υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, και του τούρκου υπουργού Εσωτερικών για συνεργασία στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης. Κοινή διακήρυξη θα υπογραφεί για συνεργασία και στον τομέα του Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να στείλει και μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν, επισημαίνοντας πάντως το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει δημόσια τη βούλησή τους για ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος. «Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο» τόνισε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας πως τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα προχώρησαν σε ρηματικές διακοινώσεις προς τον ΟΗΕ. «Υπάρχει όμως μια διαφορά: Εμείς επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο και το έχουμε υπογράψει, ενώ η Τουρκία το επικαλείται ενώ δεν το έχει υπογράψει» τόνισε ο Πρωθυπουργός.
skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις