Θρίλερ με την κρίσιμη ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή



Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο, μετά και την ομολογία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα των καταθέσεων. Η ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ. της Τρίτης θεωρήθηκε πως θα αναβληθεί για την Τετάρτη, αλλά τελικά νέες πληροφορίες προεξοφλούσαν πως θα γίνει όπως έχει οριστεί - μια αλληλουχία γεγονότων ενδεικτική του πόσο ρευστή είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στη Μεγαλόνησο. 


Ο Νίκος Αναστασιάδης όρισε για το απόγευμα της Τρίτης νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών σε μια προσπάθεια να τους πείσει για να περάσει το νομοσχέδιο που θα υιοθετεί τις επιταγές του Eurogroup για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Στη Μόσχα μεταβαίνει, πιθανώς εντός της ημέρας, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ανακόψει μία ρωσική βοήθεια στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Αναστασιάδης με την Ανγκελα Μέρκελ, η γερμανίδα Καγελάριος φέρεται να επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο από την τρόικα.

http://www.tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις