Λύση στο πρόβλημα οικοδόμησης του ΑΟΟΑ προωθεί ο Π. Παναγιωτόπουλος


Άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα οικοδόμησης που αντιμετωπίζει ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) στο Πικέρμι Αττικής, προωθείται από τo Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου...
και του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρου Καλαφάτη, ειδική ομάδα εργασίας επεξεργάζεται τις σχετικές ρυθμίσεις σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς.


Η λύση δίνεται στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και βασίζεται τόσο σε ανταλλαγές ακινήτων όσο και στο θεσμό της «Τράπεζας Γης», που σύντομα θα θεσμοθετηθεί. Ένα τέτοιο πλέγμα ρυθμίσεων θα δώσει λύσεις τόσο στο συγκεκριμένο πρόβλημα του ΑΟΟΑ, όσο και γενικότερα σε ζητήματα οικοδομικών συνεταιρισμών και ιδιωτικής πολεοδόμησης. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύπλοκο, καθώς η συνολική έκταση της ΖΑΑ (Ζώνης Αστικής Αναδάσωσης) Πικερμίου –Ραφήνας περιλαμβάνει ιδιοκτησίες πολλών συνεταιρισμών, πολλών ιδιωτών αλλά και πολλά καθεστώτα προστασίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα ως σημείο αναφοράς της μεταρρύθμισης, προκειμένου να λυθούν όλα τα χρόνια προβλήματα χωρίς να θίγονται εκτάσεις αμιγούς περιβαλλοντικής προστασίας.



Στόχος είναι μέσω της πολεοδομικής και χωροταξικής μεταρρύθμισης, να ενισχυθεί η προστασία των προστατευόμενων εκτάσεων, με απόλυτο σεβασμό στις συνταγματικές προβλέψεις και τα ιδιοκτησιακά και περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών.

http://kranosgr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7021.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις