To υπουργείο Εξωτερικών διερευνά την εκτέλεση Έλληνα ομήρου


Η Αθήνα διερευνά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι επτά όμηροι που είχαν απαχθεί από ισλαμιστική οργάνωση στη βόρεια Νιγηρία...
μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας εκτελέστηκαν.
Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι η πληροφορία διερευνάται και αυτή τη στιγμή δεν θα γίνει κανένα σχόλιο, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση προέχει η ασφάλεια των ομήρων.

Σύμφωνα με τηλεγραφήματα που μετέδωσαν νωρίτερα το Αssociated Press και το Reuters, η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Ansaru ισχυρίζεται ότι σκότωσε και τους επτά ομήρους που κρατούσε από τον Φεβρουάριο.

Το μήνυμα ανέβηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με το SITE Monitoring Service το οποίο παρέχει πληροφορίες για το περιεχόμενο ισλαμιστικών ιστοτόπων. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα, τα οποία φέρονται να είναι των ομήρων.

Στην ανακοίνωσή τους, οι ισλαμιστές αναφέρουν ότι σκότωσαν τους ομήρους επειδή νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απελευθερώσουν.

Αμφιβολίες για το κατά πόσο αληθεύει το μήνυμα εξέφρασαν και οι νιγηριανές αρχές, σύμφωνα με το Reuters, ενώ εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού είπε στο Associated Press ότι δεν έχει καμία πληροφορία περί επιχείρησης νιγηριανών και βρετανικών δυνάμεων.

Οι επτά όμηροι, τρεις από το Λίβανο, ένας από την Ελλάδα, ένας από τη Βρετανία, ένας από την Ιταλία και ένας από τις Φιλιππίνες, εργάζονταν στη λιβανική κατασκευαστική εταιρεία Setraco. Είχαν απαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου από τη Τζαμάαρα, 200 χιλιόμετρα βόρεια του Μπάουτσι, πρωτεύουσας του ομώνυμου κρατιδίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις