"Κύκλοι του ΥΕΘΑ" ,λένε όχι σε νέες περικοπές,αλλά οι αριθμοί άλλα λένε

Με ένταση αντέδρασαν “κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας” σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, το οποίο σε μεγάλο μέρος του αναδημοσιεύει τα όσα έγραψε το Onalert από χθες. Στην ανακοίνωση των “κύκλων” δίνονται διαβεβαιώσεις ότι στο νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών που αρχίζει να συζητείται από την Δευτέρα, δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές. Προφανώς όμως οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν αποκλείονται και γι΄ αυτό οι διαβεβαιώσεις αποδίδονται σε “κύκλους”. Γιατί όπως είναι γνωστό για τ0 2014 προβλέπονται μειώσεις 88,2 εκατομμυρίων. Από που θα προέλθουν αυτές; Έχουν βρεθεί “ισοδύναμα”;

Γνωρίζουν ότι από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξακολουθούν να λένε προκλητικά πλέον ότι σε “υγεία ,παιδεία και άμυνα μπορούν να γίνουν κι άλλες περικοπές”, αποδεικνύοντας ότι απλά είναι εκτός τόπου και χρόνου για να μην υιοθετήσουμε απόψεις που κάνουν λόγο “περί εκτελέσεως αποστολής”.

Όλη η ανακοίνωση:
Κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», υπογράμμιζαν τα ακόλουθα:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας, γιατί η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, που αναφέρεται σε δήθεν νέες περικοπές των απολαβών των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έπεσε θύμα κακόβουλων-και περίεργης προέλευσης- πληροφοριοδοτών.

Για να αρθεί λοιπόν κάθε, ηθελημένη ή αθέλητη, παρεξήγηση, ξεκαθαρίζεται απολύτως ότι τα αναγραφόμενα περί νέων περικοπών στις συγκεκριμένες απολαβές είναι παντελώς ανακριβή.

Γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η διαδικασία κατάρτισης του νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σχετικές συσκέψεις, δρομολογούνται από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, για να βρεθούν ακριβώς εκείνες οι σωστές πολιτικές και τα κατάλληλα μέτρα που θα επιτρέψουν την υποστήριξη και την ενίσχυση των ανδρών και των γυναικών, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στους πολύ δύσκολους, από δημοσιονομικής πλευράς καιρούς που διανύουμε.

Η Πολιτεία έχει πλήρη συνείδηση της τεράστιας προσφοράς όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα, αλλά και της ιδιαίτερης αφοσίωσης με την οποία επιτελούν, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο το καθήκον τους, ενώ ταυτόχρονα έχει και απόλυτη επίγνωση για αυτά που τους οφείλει.

Υπογραμμίζεται ιδιαιτέρως ότι στις εργασίες της Επιτροπής του νέου μισθολογίου θα κληθούν να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, συνεισφέροντας τις θέσεις και τις απόψεις τους, όλες οι οργανώσεις των αποστράτων, με δεδομένο ότι οι απόστρατοι αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης οικογένειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις